r
Nosalty Logó

Spenót bundás kenyérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spenót bundás kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 2942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 157 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5064 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11116 micro
Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20258 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44463 micro
Összesen 2942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Elkészítés

A spenóthoz

  1. A spenótlevelek szárát lecsipkedjük, a leveleket alaposan megmossuk.
  2. Sós, forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük róla a vizet és apróra összevagdossuk. A tej felével felöntjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, 10 percig főzzük, aztán berántjuk. (Rántás készítése: lisztet világosbarnára pirítjuk az olajon, a maradék hideg tejjel felengedjük.)
  3. A bundás kenyérhez 2 tojást 1 dl tejjel lazán felverünk, sózzuk, beleforgatjuk a kenyérszeleteket és forró olajban kisütjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 51505
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kevés olyan embert ismerek, aki a spenótot és a sóskát egyaránt és egyformán szereti. Talán nem is létezik ilyen. Részemről abszolút sóskapárti voltam, míg meg nem kóstoltam a spenótot az alább elkészített módon. Ezt a receptet bátran ajánlom mindenkinek, aki megkísérel a gyermekkorban beivódott „pfuj spenót” előítéletétől megszabadulni.

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

Én el?ször rántást csinálok, óvatosan megkapatom benne a zúzott fokhagymát pirospaprikával megszórom, bele az el?re megf?zött spenótot, egy vízbe áztatott és kinyomott zsemlét egy egész tojást és tejet összeturmixolok, ezzel öntöm fel a spenótot. Nem marad ilyen fehér, és olyan az állaga, hogy villával lehet enni /tehát nem folyós/. A kenyeret vékonyra vágom, megkenem kockasajttal, összenyomom, úgy bundázom a tojásba és sütöm, nagyon finom!

Petra

köszönöm az ötleteket! ahány ház, annyiféle spenótkészítési szokás:-)

Törölt felhasználó

Nem csinálok rántást, maximum habarást, mert a liszt hizlal, és úgyis kenyérrel esszük a spenótot, ne legyen dupla szénhidrát. Botmixerrel pürésítem. Glutén allergiásoknak is így jó, Finom ám. Kevés sót használok, sok zöld f?szert.

Törölt felhasználó

Tök jó, csak ez nem spenót, hanem fehérszósz spenóttal :P

Törölt felhasználó

"Ezt a receptet bátran ajánlom mindenkinek, aki megkísérel a gyermekkorban beivódott ?pfuj spenót? el?ítéletét?l megszabadulni." Pont ez a lényeg benne, hogy a nem hagyományos kinézet, a megszokott alapanyagokból. Még egy utolsó gondolat persze nem kötekedésképpen. A habarásban is van liszt. Ha nincs, akkor az csak dúsítás egy kis tejföllel. Köszi ezt az alternatívát Petra! :)

vitamin51

Én tegnap vacsorára készítettem spenótot. Mivel ebben az id?szakban csak mirelitben kapható, azt készítettem el. Én is berántottam nagyon kevés liszttel és egyetlen gerezd fokhagymával, viszont nem készítettem hozzá bundás kenyeret, mert túlzásnak tartottam vacsorára azzal fogyasztani. Meg akartam kímélni a gyomrom attól, hogy esetleg megfeküdje az étel, ezért még feltétet sem tettem rá, ami nálunk tükörtojás szokott lenne. Ennek ellenére kb. egy óra múlva olyan rosszul lettem, hogy azt hittem kinyuvadok, álmomban nem gondoltam volna, hogy a spenót nehéz étel :-( Mivel semmi mást nem ettem spenóton kívül, csak arra tudok gondolni, hogy nehéznek bizonyult. Sajnos most egy id?re elvette a kedvem t?le, pedig nagyon szerettem, legalábbis eddig. Az biztos, hogy bundás kenyérrel vagy tükörtojással, akár rántva, akár habarva fenséges eledel!!!

Törölt felhasználó

Szia. Ne haragudj hogy zavarok, de ha lehetöséges van rá, vizsgáltasd meg magad, hogy nincs e epeköved. Ugyanis az reagál a spenótra és más zöld ételekre is. Azon kivül esetleg hagymára, gombára, tojásra és zsíros ételre. Üdv. aszfaltvirág

vitamin51

Kedves aszfaltvirág, nagyon köszönöm a válaszod. Sajnos szinte állandó ellen?rzés alatt vagyok, mert refluxom van, és a sav miatt folyamatos gyulladásos állapotban van mindenem. Ennek ellenére még soha nem tapasztaltam, hogy a spenót ilyen rosszullétet okozott volna. Valószín?, hogy úgy minden együtt, fokhagyma stb. na meg az, hogy vacsorára fogyasztottam, okozhatta a rosszullétet. Azóta tényleg nem ettem újra, de lassan be fogom iktatni valamikorra, mert hát szeretem. Kíváncsi leszek, hogy lesznek-e újra panaszaim, ha igen, akkor valószín? úgy lesz ahogy írod, a reflux mellé még egy kis epebaj, na akkor csak nézegethetem a nosaltyt de enni szinte semmit sem ehetek. Még egyszer köszönet és további szép napot! vitamin51

Törölt felhasználó

A bundás kenyér sokkal "bundásabb" lesz, ha nem teszünk tejet a tojásba. Kicsit állni hagyjuk, forgatjuk a kenyér szeleteket a sóval felvert tojásban, így szépen beissza a kenyér a tojást és a sütés közben picit felpuffad. Isteni tojás íze lesz.

Törölt felhasználó

Kedves vitamin 56, most olvasom a gyomorfájást, nagyon kellemetlen lehetett - azt ajánlanám, hogy f?tt tört krumplival szelidítse a spenót f?zeléket. Mi mindíg így készítjük, és még a finnyás gyerekek is szeretik. Krémes kellemes íz? villával ehet? f?zeléket kapunk. A f?tt spenótot turmixben kicsit felaprózzuk, beleteszzük a tört krumplival együtt a rántásba. Kevés tejjel kevergetve felf?zzük. Le kell fedni mert nagyon pöfögni szokott ahogy s?r?södik. Ilyenkor lehet belekavarni még egy deciliter tejet mert túl s?r? kezd lenni. Ezt többször lehet ismételgetni, óvatosan, hogy ne legyen túl híg.

Törölt felhasználó

Elkészítettem és nagyon finom lett. Nekem + egy ev?kanál ecet tette tökéletessé.

Törölt felhasználó

És a bundás kenyeret nem kell sötét barnára égetni.

Törölt felhasználó

Az nem barna kenyér? Én eddig azt gondoltam. :)

Zolibetyár

:-))

Törölt felhasználó

Pont olyanra kell csinálni, ahogyan a család szereti, nem?:)

dozsarita

Tökéletes a recept! KÖSZÖNÖM!

Törölt felhasználó

Imádom a sóskát és a spenótot is ! Anyukám mindig zölden készítette, és egyszer vendégségben kínáltak egy hasonló "külsej?" spenóttal, tehát ilyen világos szín? volt, mint Petráé. Nagyon ízlett , de nem tudtam, hogyan készül. Tegnap szedtem le a "kertb?l" (valójában, csak üvegház:) a spenótot és elkezdtem spenót receptek után kutatni. Kép alapján bukkantam rá erre! Fél óra múlva már ettem is csirkemellel, nagyon - nagyon fini. Egy hozzászóló írja, hogy szerinte ez nem spenót, hanem fehérszósz spenóttal.... Nem tudom, milyen a fehérszósz spenóttal, de szerintem ez spenót lett úgy, ahogy kell. :)

Törölt felhasználó

fehér szósz spenóttal..... igen, gyakorlatilag az, mint ahogy a hagyományos recept ennyi er?vel lehetne "zsemle vízben fokhagymával és spenótpéppel":) Én is így készítem egyébknt a spenótot évek óta, csak néha még f?z?tejszínnel teszem krémesebbé és szerecsendiót szoktam reszelni bele, de ilyen formában szerintem mindenképp nagyon finom. A lényeg, hogy leveles spenótból, ne az olajzöld pépb?l készüljön (mondjuk én azt is szeretem, de így sokkal gusztusosabb, ízlésesebb szerintem:) Mindnekinek csak ajánlani tudom. És a bundáskenyérnél nincs jobb feltét rá!

Törölt felhasználó

Imádom a sóskát is, spenótot is. Bár én 'light'-osabban csinálom, liszt helyett étkezési keményít?vel, nincs mellékíze és szerintem így is isteni! Amúgy szuper recept!

márti1218

A bundáskenyér nem sikerült,ez a fotó nem a legjobb reklám ennek a fincsi kajának.

Törölt felhasználó

nyami! látom nem spenótpüréb?l készítetted. Legjobb párosítás a bundáskenyérrel. Én a sóskát is szeretem, de ha választani kell akkor a spenót

Hozzávalók

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.