Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás olajbogyós ciabatta

Diétás olajbogyós ciabatta
Diétás olajbogyós ciabatta
31 perc / előkészület: 15 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szinte minden kollégám újévi diétába kezdett. Nekem sem ártana. Mindig latolgatjuk, mi lenne számunkra egészséges. Ez most egy próbálkozás, ami, nem csak szerintem, jól sikerült. Ráadásul ebből a mennyiségből 14 darab ciabatta sült ki, márpedig egy darab elégséges a jóllakáshoz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az öregtésztát, ha nincs készen, akkor a sütés előtt fél nappal összeállítjuk.
  2. Dagasztógép táljába mérjük a hozzávalókat az olajbogyó, víz, cukor, élesztő kivételével.
  3. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és megvárjuk, míg habosra kel, majd azt is az alapanyagokhoz adjuk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle, amit fél óráig kelesztünk szoba hőmérsékleten.
  4. Az olajbogyót kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, ujjnyi vastagra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a feldarabolt olajbogyót, majd feltekerjük, mint egy piskótaroládot. Ezután a hosszú rúd aljától és felülről is behajtjuk a tésztát. Letakarva 20 percig kelesztjük.
  5. Újra kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, és pizzavágóval vagy éles késsel kockákra vagy rombuszukra vágjuk (14 db). Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és ha tetszik, megszórjuk magokkal is (előtte lespricceljük langyos vízzel).
  6. A hideg sütőbe tesszük a süteményeket, és 10 percet pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt (nekem van egy gyors melegítő programom, ami 4 perc alatt 150 fokra felmelegíti a sütőt), ezt használhatjuk kelesztésnek. Majd feltekerjük 200 fokra, és további 12 percig sütjük, vagy amíg elérjük a kívánt színt. Egyszer-egyszer bepermetezhetünk langyos vizet a süteményekre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 631
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kenyér olívabogyóval, rusztikus olasz kenyér, ciabatta fekete olajbogyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

217
öregtészta 25 dkg
diabetikus liszt 20 dkg
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
durumliszt 10 dkg
víz 3.2 dl
instant élesztő 8 g
szódabikarbóna 1 csipet
cukor 1 csipet
1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
fekete olajbogyó 6 dkg
burgonyapehely 2 dkg