Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-aszaltparadicsomos-vekni

Olívás-aszaltparadicsomos-vekni
Olívás-aszaltparadicsomos-vekni
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer-egyszer igazán megéri korán kelni hétvégén, pláne, ha ilyen finom és illatos kenyeret készíthetünk reggelire, amit az egész család imádni fog!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és összekeverjük.
  2. A liszthalom közepébe kanállal mélyedést ásunk, és beleöntjük a vizet. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd hagyjuk, hogy felfusson.
  3. A tésztához öntjük az olívaolajat, és kicsit elkeverjük. Hozzáadjuk a kétféle, feldarabolt olajbogyót és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot.
  4. Kézzel jól összegyúrjuk, a tetejét meglisztezzük, majd konyharuhával lefedve egy órát kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát belisztezett deszkán átgyúrjuk, és veknit formázunk belőle. Konyharuhával lefedve újabb 10-15 percet kelesztjük.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 6 340
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1130 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

349
finomliszt 500 g
1 ek
víz 3 dl
friss élesztő 20 g
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
fekete olajbogyó 10 db
zöld olajbogyó 10 db
szárított paradicsom 4 db