Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás buci

Olívás buci
Olívás buci
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a kelt tésztákat magam elkészíteni, és egyre több ötletem van, mit lehet sütni a családnak reggelire. Az unokámnak nagyon ízlett, a kenyérfűszer igazán jó ízt kölcsönöz bármelyik péksüteménynek is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a dagasztótálba öntjük, és az élesztőt elkeverjük benne. Sózzuk, fűszerezzük, és az olajat is hozzáöntjük a tejjel együtt. Elkezdjük a dagasztókart elindítani, és menet közben adagoljuk hozzá a langyos vizet.
  2. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és 1 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
  3. Ezután 6 cipóra osztjuk, és slájfoljuk őket. Két helyen bevágjuk, és kettőbe vágott fekete olajbogyót dugunk a vájatokba. 6-9 db-ot, attól függ, hány vágást készítünk. Lehet hármat is.
  4. Letakarva még 1 órát kelesztjük, de már a sütőlemezre rakva, és egy flakonból vizet spriccelünk a tetejükre. Beszórjuk liszttel.
  5. Megsütjük 12 perc alatt 210 fokon. A sütőből kivéve letakarjuk egy tiszta konyharuhával, így finom puha lesz kihűlés után.
  • sütési hőfok: 210°C
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 014
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

olívabogyós bucik, olívás kenyérkék, fekete olajbogyós bucik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

525
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 1 dl
víz 2 dl
2 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
fekete olajbogyó 5 dkg
pizza fűszerkeverék 1 ek