r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal

Összesen 2949 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal

Összesen 2949 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal

Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7578.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    5520 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    2325 micro
Összesen 2949 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7578.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    5520 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    2325 micro
Összesen 2949 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3516 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 226 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal

Elkészítés

Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal

  1. Egy nagyobb keverőtálba öntsük bele a szobahőmérsékletű vizet. Adjunk hozzá egy tasakkal a Dr. Oetker szárított rozskovászból és fél tasakkal a Dr. Oetker instant élesztőből is. Szórjuk bele a sót is, kavarjuk el csomómentesre, majd adjuk hozzá a kenyérlisztet is.
  2. A tésztát először alaposan dagasszuk ki, amíg jó erős lesz az állaga. Miután kidagasztottuk a tésztát hozzáadhatjuk az apróra vágott- aszalt paradicsomot és olívabogyót. Dolgozzuk bele a tésztába, majd fedjük le légmentesen, és kelesszük egy órát, amíg szépen megkel.
  3. Borítsuk ki a tésztát a gyúródeszkára és formázzuk elő, hogy feszes legyen a külseje, majd hagyjuk pihenni negyed órát.
  4. Szórjuk meg egy kevés liszttel a tészta tetejét, fordítsuk meg, és formázzuk ki tetszőleges kenyérformára.
  5. Forgassuk meg a kenyeret rizslisztben, (finomliszttel is dolgozhatunk) majd tegyük bele a szakajtóba végső kelésre.
  6. Miután szépen megkelt a tészta, borítsuk ki a formából, metszük be, és tegyük bele az előmelegített kenyérsütő edénybe.
  7. Lefedve süssük 230°C-on 20 percet, majd fedő nélkül további 20 percet, amíg szép barna lesz a kérge.
  8. Szeletelés előtt várjuk meg, míg teljesen kihűl.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1326
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 16.

Receptkategóriák

Puha és ropogós kenyeret otthon is lehet egyszerűen készíteni, amit a hozzáadott szárított rozskovásszal tehetünk még izgalmasabbá. Elkészítése gyorsabb a hagyományos kovászos társaihoz képest, azonban ízvilágban hasonló végeredményt érhetünk el vele. Aszalt paradicsommal és olívabogyóval gazdagítva különösen impozáns kenyeret süthetünk. Vajjal megkenve, érlelt sonkával és sajttal megpakolva egyszerűen isteni!

Hozzávalók

Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal

Címlapról ajánljuk