r
Nosalty Logó

Zöld olívás kenyér

NS
Zöld olívás kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

565
Kalória
16.3g
Fehérje
115.9g
Szénhidrát
2.8g
Zsír
101.9g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
405mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    4622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    463.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    407.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 2259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízhez kimérek 1/3 rész forró vizet és 2/3 rész hideget.
  2. 1 dl vízben feloldom az élesztőt és félreteszem, amíg fel nem fut.
  3. A lisztet egy kupacba szitálom a sóval, majd egy mélyedést formázok a közepébe.
  4. Beleöntöm az élesztőt, majd egy villával apránként hozzákeverem a lisztet.
  5. Ha elfogyott az összes folyadékom és nem tudom tovább villával keverni, kézzel belegyúrom az összes lisztet.
  6. Mindig behajtom a széleit a tésztámnak és körbe forgatva gyúrom 10 percig.
  7. Kis cipót formázok belőle és minimum 3 órán át kelesztem szobahőmérsékleten.
  8. A tésztámat újra átgyúrom, majd 3 részre osztom és belegyúrom az olívabogyókat.
  9. Hosszúkás kis kenyerekké formázom a tésztát, majd további 1 1/2 órát kelesztem szobahőmérsékleten.
  10. A sütőt előmelegítem egy kőlappal együtt. A kenyereket megkenem vízzel, lisztet szitálok rájuk, majd bevágom atetejüket.
  11. 20-25 percig sütöm, majd egy rácson kihűtöm.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nyári olívás kenyér.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...