Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld olívás kenyér

Zöld olívás kenyér
Zöld olívás kenyér
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári olívás kenyér.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

További képek és receptek a http://chaudfroid.blogspot.com/ oldalon

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízhez kimérek 1/3 rész forró vizet és 2/3 rész hideget.
  2. 1 dl vízben feloldom az élesztőt és félreteszem, amíg fel nem fut.
  3. A lisztet egy kupacba szitálom a sóval, majd egy mélyedést formázok a közepébe.
  4. Beleöntöm az élesztőt, majd egy villával apránként hozzákeverem a lisztet.
  5. Ha elfogyott az összes folyadékom és nem tudom tovább villával keverni, kézzel belegyúrom az összes lisztet.
  6. Mindig behajtom a széleit a tésztámnak és körbe forgatva gyúrom 10 percig.
  7. Kis cipót formázok belőle és minimum 3 órán át kelesztem szobahőmérsékleten.
  8. A tésztámat újra átgyúrom, majd 3 részre osztom és belegyúrom az olívabogyókat.
  9. Hosszúkás kis kenyerekké formázom a tésztát, majd további 1 1/2 órát kelesztem szobahőmérsékleten.
  10. A sütőt előmelegítem egy kőlappal együtt. A kenyereket megkenem vízzel, lisztet szitálok rájuk, majd bevágom a tetejüket.
  11. 20-25 percig sütöm, majd egy rácson kihűtöm.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 695
elküldve: 0
receptkönyvben: 278
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

chaudfroid

Mióta szakács: 2008.08.20.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Olajbogyós kenyér, kenyér olívával, kenyér olajbogyóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hacka
hacka Fri, 2011-10-07 14:51

Elnézést de miért nem lehet semmit csinálni az oldalon. Amikor nyomtatni akarok akkor bejön egy recept oldal.Mióta új lett a weboldal azóta nem olyan jó mint régen volt. Ezt a receptet egyszerűen lehetetlen kinyomtatni.Ja és a bögrétől nem látni mennyi liszt kell hozzá.

hacka
hacka Sat, 2011-07-23 11:31

A kőlap mihez kell? Csak a sütő miatt,vagy azon kell sütni.Különben én amikor kenyeret sütök akkor teszek a sütő aljára egy kislábosban vizet.Eddig bejött.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-08-28 13:56

Gyönyörű kenyerek, megkérdezhetem meddig maradnak frissek?

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-03-22 21:29

Yvett, szerintem fagyaszd le adagonként. Mi is azt szoktuk. Általában havi egy vasárnap megyek át egyszemélyes "pékségbe", akkor kiflit, kenyeret, meg mindenfélét sütök egész nap, aztán a kenyeret szeletelve, a kiflit meg úgy, ahogy van, pakoljuk be a mélyhűtőbe. Onnan elővesszük, ha friss pékárura vágyunk, alacsony fokozaton, lassan kiolvasztjuk a mikróban és mintha csak a sütőből jött volna, olyan! :-)

chaudfroid
chaudfroid / chaudfroid Tue, 2010-03-23 12:18

Esetleg a mikrózás helyett,kiolvadt álapotban egy kis vizet ráfújva 210 fokon visszanyeri a ropogós héjjat 6-7 perc alatt.

565
finomliszt 600 g
instant élesztő 7 g
víz 3 dl
1 ek
zöld olajbogyó 15 db