r
Nosalty Logó

Datolyakrémes mézeskalács sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Datolyakrémes mézeskalács sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mézes lap

Datolyás krém

Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mézes lap

Datolyás krém

Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mézes lap

Datolyás krém

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1028.2 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1360 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Mézes lap

Datolyás krém

Elkészítés

Mézes lap

  1. A mézet és a margarint vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad.
  2. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. Jól elkeverjük. Beletesszük a tojást, majd a mézes-margarinos keveréket is alaposan összegyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük az összegyúrt tésztát!
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kb. 23x30 cm-es, kb. 2 -3 mm vastag lappá nyújtjuk (kissé lisztezett sütőpapíron könnyebb)villával megszurkáljuk.
  5. Mindegyiket megsütjük 200 C-fokra előmelegített sütőben. Ami 6-7 perc.
  6. A kihűtött lapokat megtöltjük a datolyás krémmel, amit 3 felé osztunk el. Legfelső lapra megolvasztjuk vízgőz felett a tortabevonót az étolaj, és kókuszzsír keverékével. Mikor megszilárdult, tetszőlegesen díszítjük. (én félbevágott datolyával, és olvasztott fehércsokoládéval díszítettem) Másnapra teljesen megpuhulnak a lapok, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Datolyás krém

  1. A tejbe belekeverjük a cukrot , a búzadarát, majd állandó keverés mellett mérsékelten felfőzzük. Besűrítjük. Letakarjuk, amíg hűl. A vaníliaaromát belekeverjük.
  2. A datolyát (6-7 szem kivételével)kimagozzuk, és késes aprítóban összeaprítjuk, vagy nagyon apróra vágjuk. Belekeverjük a darás krémbe.
  3. A tejszínt felverjük, és lazán beleforgatjuk a masszához.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 355
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 19.

Ajánló

Én tettem a tetejére is a datolyából, amit elfeleztem. A legszebb lap kerüljön legfelülre, amire majd a csokoládémáz kerül!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mézes lapok, és illatok nagyon jól illenek a karácsonyi hangulathoz. Saját ötlet alapján készítettem a krémet, megbolondítottam egy kis datolyával, és nagyon jól tettem, hisz az édeskés gyümölcs ad neki egyfajta más ízvilágot..... :-))))

Hozzávalók

Mézes lap

Datolyás krém

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!