r
Nosalty Logó

Mézes piskóta lekváros tojáshabbal

Iluska
Mézes piskóta lekváros tojáshabbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

774
Kalória
15.8g
Fehérje
119.7g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
74.5g
Víz
257.2g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
76.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta locsolásához

A krémhez

A tetejére

Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6110.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    718.4 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 4629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához 20 dkg cukrot, 5 dkg vajat, 1 egész tojást, 2 ek mézet habosra keverünk.
  2. Majd 1 sütőport 30 dkg liszttel elegyítünk,és a kikavart masszához adjuk.
  3. 2 dl tejjel higítjuk, jól elkeverjük.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Tűpróbával ellenőrizzük a sülés idejét. (kb. 20-25 perc)
  5. Ha kihűlt, kockára vágjuk, kiszedjük, amiben sütöttük. Ugyanazt a tepsit kivajazzuk.
  6. A kockára vágott tésztát, mindet megfordítva visszapakoljuk. Rumos tejjel alaposan meglocsoljuk.
  7. Megfőzzük a krémet; 5 tojássárgáját 1 ek liszttel, porcukorral, csokival, tejszínnel felfőzzük. (Platnin, kis lángon egyfolytában keverve.)
  8. A kapott krémmel megkenjük a tésztát.
  9. A tetejére az 5 tojásfehérjét habbá verjük a 10 dkg porcukorral. Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a lekvárt.
  10. Ezzel a tojáshabbal beborítjuk az egészet. Ezt követően sütőbe tesszük, és barnára pirítjuk.Kihűlve tálaljuk.Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha nincs baracklekvár, másfajtával is ugyanolyan mennyei lesz! Egy ezer éves szakácskönyvet találtam a pincében, jónak hangzott ez a süti, és íme, megsütöttem. A rummal ízesített tejtől, a krémtől finom, puha piskótát kapunk.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek