Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba

Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba
Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy számomra nagyon kedves gasztrobloggerina karácsony előtti sütemény-dömpingjéből választottam akkor ezt is kipróbálásra, megkóstolásra.
Isteni finom lett!
Maci postja a süteményről itt olvasható , én némi változást  hajtottam rajta végre.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának valót - lekvár és a marcipán kivételével sima tésztává dolgozom össza, majd egy kb 20x30cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, és 30 percre hűtőbe teszem.
  2. Közben a masszához való anyagokat a mogyoró, mandula, dió kivételével lassú tűzön felmelegítem, összekeverem. Mikor összeáll a massza, hozzákeverem az apróra vágott (én géppel zúztam apróra) mogyoró-mandula-dió keverékét. Összekeverek, majd félreteszem hogy kicsit hüljön.
  3. Ekkor előveszem a tésztát, bekenem vékonyan a fahéjas narancsos-alma lekvárral. Marcipánt kinyújtom akkorára mint a tészta, és ráfektetem. A marcipánra rásimítom egyenlesen elosztva a masszát.
  4. 180°C fokra melegített sütőben kb 15.20 percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert kiszáradhat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 147
elküldve: 1
receptkönyvben: 247
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evicus91
csokibogyó / evicus91 Mon, 2011-10-24 19:33

nagyon jól néz ki ez a sütemény, gratulálok:)
egy kérdés: mennyi marcipán kell a sütihez?
előre is köszönöm:)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-10-11 14:37

Ez nem is rossz ötlet, bár még lekvárt soha nem csináltam....
Köszönöm az ötletet....gondolom a cukrot ne hagyjam ki??!! Mennyit tegyek bele kb??

Az almát ha leturmixolom, akkor hogy szedem ki a héját?

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-11 14:48

Akkor szépen sorban Csibe:
A cukor a dzsemfix, ami attól lesz dzsemfix, hogy cukrot pektinnel és citromsavval kevernek össze, ezt ha hozzáadod a lekvárnak szánt valamihez, akkor lekvár lesz belőle. A pektin besűríti, a citromsav tartósítja.
Az alma héját azután teszed csak bele, hogy tumixoltad az egész cuccost, és így utána könnyen ki tudod venni. Az almahéjat régen sűrítésre használták. Tehát ha kb. 10 perc forralás almahéjjal után veszel egy kis kanálnyit, mélyhűtőbe teszed 2-3 percre és ha kivetted azt látod, hogy sűrűsödik, akkor csak cukrot tegyél hozzá, annyit, amennyit szeretnél.
Ha nem elég sűrű, tegyél bele néhány ek dzsemfixet a 3:1-esből.
Úgy már egészen biztosan jó lesz.
Sok sikert!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-11 14:02

Szia Csibe!
Te is csinálhatsz, nem olyan bonyolult ám. Ide meg nem kell olyan sok.
Fogsz néhány szem narancsot, 1-2 szem almát, a narancsok gerezdjeit lehártyázod, az egészet összeturmixolod az almával, reszelsz bele még egy kis narancshéjat. Szépen összeforralod,úgy, hogy belefőzöd az almahéjat, amit a forralás végén kiveszel. Ettől szépen besűrűsödik. Ha mégsem, akkor egy kevés dzsemfixet még tehetsz bele.
És kész.
No, és ha kész, fel is teheted ide a Nosalty-ra nekünk! Itt az ideje, hogy Te is főzz nekünk. :-)))
Puszi!
Eszter

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-03-22 09:31

Kedves vimizo! Szuper ez a sütemény, egy igazi ízbomba. És nem is olyan nehéz elkészíteni. Nekem csak 15 deka marcipánom volt itthon, elég vékony lapocska lett, de így is érződött az íze. Nagyon köszönöm a receptet!

1716
finomliszt 22 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
cukor 7.5 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
narancslekvár 4 ek
marcipán 15 dkg
víz 4 evőkanál
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
törökmogyoró 15 dkg
mandula 15 dkg
dió 10 dkg
méz 2 ek
fahéj 2 teáskanál