Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vimizo

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
55g finomliszt200 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
20g narancslekvár49 kcal
-
50g marcipán231 kcal
A mogyorós-mandulás masszához
Összesen
1773
Kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
80g narancslekvár197 kcal
-
200g marcipán924 kcal
A mogyorós-mandulás masszához
Összesen
7091
Kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.5g vaj75 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
5.6g narancslekvár14 kcal
-
14g marcipán65 kcal
A mogyorós-mandulás masszához
Összesen
497
Kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 122 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 977.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.8 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1773
Kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.3 g
Zsír
-
Összesen 488 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 192 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3911.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 857 mg
-
Foszfor 1913 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.2 g
-
Cukor 385 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1793 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 1752 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
7091
Kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
497
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
22 dkg finomliszt
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
7.5 dkg cukor
-
1 csipet só
-
15 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
20 dkg marcipán
A mogyorós-mandulás masszához
Elkészítés
A tésztához
- A tésztának valót - lekvár és a marcipán kivételével sima tésztává dolgozom össza, majd egy kb 20x30cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, és 30 percre hűtőbe teszem.
- Közben a masszához való anyagokat a mogyoró, mandula, dió kivételével lassú tűzön felmelegítem, összekeverem. Mikor összeáll a massza, hozzákeverem az apróra vágott (én géppel zúztam apróra) mogyoró-mandula-dió keverékét. Összekeverek, majd félreteszem hogy kicsit hüljön.
- Ekkor előveszem a tésztát, bekenem vékonyan a fahéjas narancsos-alma lekvárral. Marcipánt kinyújtom akkorára mint a tészta, és ráfektetem. A marcipánra rásimítom egyenlesen elosztva a masszát.
- 180°C fokra melegített sütőben kb 15.20 percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert kiszáradhat.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 29625
- Feltöltés dátuma: 2008. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

vimizo
22 recept
Egy számomra nagyon kedves gasztrobloggerina karácsony előtti sütemény-dömpingjéből választottam akkor ezt is kipróbálásra, megkóstolásra. Isteni finom lett! Maci postja a süteményről itt olvasható , én némi változást hajtottam rajta végre.
Hozzászólások (5)
Kedves vimizo! Szuper ez a sütemény, egy igazi ízbomba. És nem is olyan nehéz elkészíteni. Nekem csak 15 deka marcipánom volt itthon, elég vékony lapocska lett, de így is érz?dött az íze. Nagyon köszönöm a receptet!
Hol kapok narancsos-almás lekvárt? Még nem sikerült vennem :o( Esetleg mivel lehet pótolni??
Szia Csibe! Te is csinálhatsz, nem olyan bonyolult ám. Ide meg nem kell olyan sok. Fogsz néhány szem narancsot, 1-2 szem almát, a narancsok gerezdjeit lehártyázod, az egészet összeturmixolod az almával, reszelsz bele még egy kis narancshéjat. Szépen összeforralod,úgy, hogy belef?zöd az almahéjat, amit a forralás végén kiveszel. Ett?l szépen bes?r?södik. Ha mégsem, akkor egy kevés dzsemfixet még tehetsz bele. És kész. No, és ha kész, fel is teheted ide a Nosalty-ra nekünk! Itt az ideje, hogy Te is f?zz nekünk. :-))) Puszi! Eszter
Ez nem is rossz ötlet, bár még lekvárt soha nem csináltam.... Köszönöm az ötletet....gondolom a cukrot ne hagyjam ki??!! Mennyit tegyek bele kb?? Az almát ha leturmixolom, akkor hogy szedem ki a héját?
Akkor szépen sorban Csibe: A cukor a dzsemfix, ami attól lesz dzsemfix, hogy cukrot pektinnel és citromsavval kevernek össze, ezt ha hozzáadod a lekvárnak szánt valamihez, akkor lekvár lesz bel?le. A pektin bes?ríti, a citromsav tartósítja. Az alma héját azután teszed csak bele, hogy tumixoltad az egész cuccost, és így utána könnyen ki tudod venni. Az almahéjat régen s?rítésre használták. Tehát ha kb. 10 perc forralás almahéjjal után veszel egy kis kanálnyit, mélyh?t?be teszed 2-3 percre és ha kivetted azt látod, hogy s?r?södik, akkor csak cukrot tegyél hozzá, annyit, amennyit szeretnél. Ha nem elég s?r?, tegyél bele néhány ek dzsemfixet a 3:1-esb?l. Úgy már egészen biztosan jó lesz. Sok sikert!
nagyon jól néz ki ez a sütemény, gratulálok:) egy kérdés: mennyi marcipán kell a sütihez? el?re is köszönöm:)
légyszi írd meg mennyi marcipán kell hozzá. el?re is köszönöm:)