r
Nosalty Logó

Darált hússal rakott sajtos-tejfölös kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Darált hússal rakott sajtos-tejfölös kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1154 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2225.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    2768 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5403 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 1154 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4450.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1614.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    691 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    424 micro
  • β-karotin
    5535 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10807 micro
  • Lut-zea
    2351 micro
Összesen 2311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    498 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, s néhány percre forró, sós vízbe dobjuk. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítjuk, a paprikát és paradicsomot daraboljuk. A sajtot lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben a hagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük egy keverőtálba.
  3. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, s előfőzzük. Hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, s beletesszük az összevágott paradicsomot, chilit, petrezselymet, megszórjuk a fűszerekkel, összekeverjük.
  4. Egy serpenyőt kivajazunk, ráfektetjük a kelkáposzta-levelek felét, beborítjuk a töltelékkel, majd lefedjük kelkáposztalevelekkel. Meglocsoljuk tejföllel, s szórunk rá sajtot.
  5. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük.
  6. Tálalunk, kanalazunk rá tejfölt, s díszítjük egy chilivel és egy piros és egy zöld paradicsommal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16338
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A rakott ételek egyszerűek, könnyen elkészíthetőek és nagyon finomak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek