r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Rakott kelkáposzta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6139.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    3039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1127 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4838 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 2495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, 4 felé vágjuk, apró kockákra vágjuk, s forró vízbe rakjuk, megsózzuk, s kb. 20 percig főzzük.
  2. Közben 1 evőkanál étolajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rárakjuk a darált húst. Megsózzuk, fehér borsot és sót szórunk rá, majd addig keverjük, amíg megdinsztelődik a darált hús.
  3. Ha megfőtt a kelkáposzta és a darált hús is elkészült, akkor egy kisebb tepsit 1 evőkanál étolajjal meglocsolunk, majd a kelkáposzta felét rárakjuk. Utána rászórjuk a rizs felét, amit előtte szűrőbe rakunk, s vízben átmosunk. Erre szórjuk az összes darált húst.
  4. A darált húsra pedig a maradék rizst szórjuk, s utána pedig a maradék kelkáposztát a tetején szépen eligazgatjuk, s egy kisebb pohár tejfölt összekeverünk villával, s azt is ráöntjük, villával elsimítjuk.
  5. Amiben a kelkáposztát főztük, abból a léből kb. 2 dl-t óvatosan ráöntünk. Utána alufóliával betakarjuk, s előmelegített sütőbe berakjuk kb. 30 percre.
  6. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s még sütjük kb. 10-15 percig. El is készült, ha picit hűlt, akkor én 8 kockára szoktam vágni a tepsiben, s úgy tálalom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 36 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2067
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 22.

Ajánló

Amikor elkészült a rakott kelkáposzta, s langyosra hűlt, akkor szoktam 8 kockára vágni, s 1-1 kockát rakunk mindenki tányérjába. Utána még 1-1 evőkanálnyi tejfölt is rakunk a káposztára, s úgy esszük. Mi így szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki nem szereti a kelkáposztát, az akár sima káposztából is elkészítheti ugyanígy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek