r
Nosalty Logó

Rakott kel Ryn konyhájából

Ryn
Rakott kel Ryn konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

731
Kalória
41.2g
Fehérje
62.6g
Szénhidrát
35.9g
Zsír
536.6g
Víz
224.8g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    942 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4974 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 2926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. Feldaraboljuk a kelkáposztát 1-2 centis csíkokra, majd lobogó sós vízben megfőzzük (általában teljesen készre főzöm). Közben a rizzsel ugyanígy járunk el. Tasakos rizst szoktam használni, ez a mennyiség 2 tasaknak megfelelő rizs.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Mielőtt hozzáadjuk a darált húst, felöntjük kevés vízzel, és belekeverjük a fűszerpaprikát. Ezután a hússal elkeverjük, és kb. 30 perc alatt megfőzzük. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverésre.
  3. Mikor a hozzávalók megfőttek, a rizst és a kelkáposztát alaposan lecsepegtetjük, majd mehet egy kevés káposzta a jénai tál aljára, erre tesszük rá a rizst, majd a húst (aki szeretné, a rizst és a húst előtte nyugodtan összekeverheti, úgyis nagyon finom). A maradék káposztát a húsra tesszük rá. 1 tojást elkeverünk 3 doboz tejföllel, és rálocsoljuk az ételre.
  4. Előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg a tejföl szép barnára pirul. Tálaláskor teszünk még rá tejfölt, de ez nyugodtan el is hagyható. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Örök kedvenc még a gyerekkoromból.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek