r
Nosalty Logó

Dagonyázó malac torta

SüniSüti
Dagonyázó malac torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

530
Kalória
10.1g
Fehérje
56.2g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
41g
Víz
183.6g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
43.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 5302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3944.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2346 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2470 micro
Összesen 5302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához feltörjük a tojásokat, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától.
  2. A sárgáját a cukorral és sóval habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet és a kakaóport.
  3. A fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és kanalanként adagoljuk óvatosan a kakaós masszához, nehogy összetörjön.
  4. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig margarinnal kenjük meg, utána öntjük bele a tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, utána 3 rétegre vágjuk.

Krém

  1. A krémhez egy edényben 2-3 ujjnyi vizet forralunk.
  2. Egy fém keverőtálba tesszük a tojásokat a cukorral, és mixerrel habosra keverjük, majd a gőz fölött addig kevergetjük, míg belenyúlva kellemetlenül forrónak nem érezzük (kb. 5 perc), ekkor levesszük a tűzről.
  3. A forró krémhez hozzákeverjük az apró kockákra vágott csokit és tejport, meg a vanília aromát is, és alaposan elkeverjük, míg egynemű nem lesz.
  4. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd 3-4 órára betesszük a hűtőbe pihenni, a margarint pedig kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A hideg krémhez hozzáadjuk a lágy margarint, és mixerrel alaposan kihabosítjuk.

Dekoráció

  1. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és az oldalát meg a tetejét is bevonjuk vele, ekkor mehet a hűtőbe pihenni egy fél órácskára.
  2. A marcipánból malackákat formázunk.
  3. Végül a kekszeket összemorzsoljuk, és óvatosan bevonjuk vele a torta krémes oldalát.
  4. Az olívaolajjal, tejjel felolvasztott forró csokit pedig a krém tetejére csorgatjuk, pocsolyaszerűen eloszlatjuk, és miután kicsit megdermedt, beleültetjük a malackákat.
  5. Mikor a csoki már nem meleg, akkor mehet az egész néhány órára a hűtőbe még fogyasztás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Férjem születésnapjára készült ez a csuda finom és mutatós torta, ráadásul igazán mókás is :)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek