Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dagonyázó malac torta

Dagonyázó malac torta
Dagonyázó malac torta
90 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapjára készült ez a csuda finom és mutatós torta, ráadásul igazán mókás is :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához feltörjük a tojásokat, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától.
  2. A sárgáját a cukorral és sóval habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet és a kakaóport.
  3. A fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és kanalanként adagoljuk óvatosan a kakaós masszához, nehogy összetörjön.
  4. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig margarinnal kenjük meg, utána öntjük bele a tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, utána 3 rétegre vágjuk.

Krém

  1. A krémhez egy edényben 2-3 ujjnyi vizet forralunk.
  2. Egy fém keverőtálba tesszük a tojásokat a cukorral, és mixerrel habosra keverjük, majd a gőz fölött addig kevergetjük, míg belenyúlva kellemetlenül forrónak nem érezzük (kb. 5 perc), ekkor levesszük a tűzről.
  3. A forró krémhez hozzákeverjük az apró kockákra vágott csokit és tejport, meg a vanília aromát is, és alaposan elkeverjük, míg egynemű nem lesz.
  4. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd 3-4 órára betesszük a hűtőbe pihenni, a margarint pedig kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A hideg krémhez hozzáadjuk a lágy margarint, és mixerrel alaposan kihabosítjuk.

Dekoráció

  1. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és az oldalát meg a tetejét is bevonjuk vele, ekkor mehet a hűtőbe pihenni egy fél órácskára.
  2. A marcipánból malackákat formázunk.
  3. Végül a kekszeket összemorzsoljuk, és óvatosan bevonjuk vele a torta krémes oldalát.
  4. Az olívaolajjal, tejjel felolvasztott forró csokit pedig a krém tetejére csorgatjuk, pocsolyaszerűen eloszlatjuk, és miután kicsit megdermedt, beleültetjük a malackákat.
  5. Mikor a csoki már nem meleg, akkor mehet az egész néhány órára a hűtőbe még fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 975
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marcipánmalackás torta, csokitorta malacokkal, marcipános csokitorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagydorina9494
nagydorina9494 Sun, 2014-11-09 15:56

Kedves SüniSüti!
Nem szoktam ilyen hozzászólást írni, de ami lehetett nekem rosszul sikerült ebben a tortában. Először a piskóta kb 6 cm magas volt a sütőben, majd fokozatosan összeesett, mire kihűlt már csak 2.5 cm magas volt, sütnöm kellett egy újat... A krém nekem is nagyon folyós lett, és kicsit csomós is, pedig mindent a leírás alapján csináltam. Mi történhetett itt? Kérlek segíts, hogy legközelebb ne rontsam el! Köszönöm!

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Sun, 2014-11-09 16:36

A piskótánál fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek, a lisztet esetleg át lehet szitálni, hogy a tésztánk állagán javítsunk. Azt is előfordulhat, hogy túl forró vagy éppen nem volt elég meleg a sütő. A piskóta sütésénél pedig figyeljünk rá, hogy az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő, mert akkor biztos össze fog esni. A krémről a korábbi hozzászólásomban írtam, de azt kifelejthettem, hogy érdemes jó minőségű fehércsokit használni hozzá. Remélem segítettem.

Szofi91
Szofi91 Thu, 2014-10-30 18:26

Kedves SüniSüti!
Holnap szeretném megcsinálni a tortát a páromnak, viszont nem látom a hozzávalók között, hogy mennyi margarinra lesz szükségem. Kérlek, írd meg vagy pótold a receptben.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv,
Szofi

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Thu, 2014-10-30 20:03

Kedves Szofi!
Jogos észrevétel, 200 g margarin kell a krémbe, pótoltam a hiányosságot. Köszönöm!
Drukkolok, hogy jól sikerüljön ;)

Szofi91
Szofi91 Fri, 2014-10-31 20:08

Nemsokára kész lenne a torta, de sajnos a krém nagyon folyik... Már a fagyasztót is megjárta, mégis kifolyik... Mit ronthattunk el???

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Sun, 2014-11-09 16:31

Sajnálattal hallom, hogy híg lett a kérm :( A tojások hőkezelésénél gyanítom, hogy nem főzted elég ideig. Tényleg tűz forrónak kell lenni a habnak, ez eltarthat egy ideig 10- 15 percig is akár, türelmesnek kell lenni. Ha belenyúlsz újjal borzasztó forrónak kell érezd és a hab csúcsosan kell meg maradjon az ujjbegyeden, akkor jó.

Szofi91
Szofi91 Thu, 2014-11-13 12:31

Azért így is nagy sikert aratott :)
Forró volt a hab, de kemény nem... akkor ez volt a gond bizosan... Na majd legközelebb :)
Köszönöm a segítséget! :)

Szofi91
Szofi91 Fri, 2014-10-31 17:16

Köszönöm a segítséget, épp folyamatban a torta. Beszámolok mindenképp, ha elkészült :)

physalis
physalis Fri, 2014-05-16 08:58

Ezek a röfik nagyon ott vannak! :) A hanyattmalac meg a farokkalfelfelémalac a kedvenceim! Az urad tuti oda volt meg vissza, mikor meglátta. Én is felveszem a kivitelezendő projektek közé. Köszi. Noémi

526
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
1 csipet
tojás 4 db
fehér csokoládé 100 g
tejpor 1.5 ek
cukor 200 g
1 csipet
vaníliaaroma 1 kávéskanál
margarin 20 dkg
keksz 10 dkg
marcipán 125 g
étcsokoládé 50 g
olívaolaj 1 ek
tej 1 ek