r
Nosalty Logó

Francia csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A torta bevonásához

Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A torta bevonásához

Összesen 6843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A torta bevonásához

Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    406.2 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7553.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    3308 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    716.2 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 6843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A torta bevonásához

Elkészítés

A tésztához

  1. Habosra keverjük a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és végül a tojásokat.
  2. Addig keverjük, míg sima nem lesz.
  3. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. 25 dkg csokit lereszelünk (diódarálón ledarálni a legegyszerűbb), és az őrölt mandulával együtt a tésztába keverjük.
  5. Kivajazott, kerek formába töltjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
  6. Melegen kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk rummal vagy konyakkal. Tetejét megkenjük a lekvárral.
  7. A maradék csokit felolvasztjuk, 1 ek vajat keverünk hozzá, és vékonyanbevonjuk vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30510
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom szülinapjára készült ez a torta.  A krémmentes, szárazabb sütemények kedvelőinek ajánlom. Legközelebb nálunk egy kis csokoládékrém biztosan kerül a közepébe!

Hozzávalók

A tésztához

A torta bevonásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!