Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys sült hal és garnéla

Currys sült hal és garnéla
Currys sült hal és garnéla
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyvet lapozgatva bukkantam erre receptre, és nagyon megörültem, mikor megláttam. Minden benne van, amit szeretünk: hal, finom fűszerek, szaftosan elkészítve, ráadásul hihetetlenül gyorsan. Némi kiegészítéssel éltem ugyan, belekerült egy teásknálnyi madras currypor, valamint beleraktam egy kis garnélát, mert Jr Smith azt nagyon szereti. Megérte, mert mire Mr Smith hazajött este, neki már csak kóstoló maradt, mert Jr "rájárt" az ételre! :)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert azzal együtt, hogy indiai étel, nem esik túl messze a magyar ízléstől. Nagyon gyorsan elkészül, még a köret, a rizs elkészítésével együtt is egy fél óra alatt ebédet lehet tenni az asztalra. S nem is akármilyet! :) Basmati rizs finom mellé, de más hosszúszemű rizs is megfelel a célnak.
Nekem csak petrezselyemzöldem volt, az is illett hozzá, nem történik nagy hiba, ha azt használunk jobb híján. pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket besózzuk, és hosszában is, keresztben is ketté vágjuk. A lényeg az, hogy nagyobb darab halszeleteket kapjunk.
  2. Egy nagy serpenyőben (a wok nagyszerűen megfelel erre a célra) felolvasztjuk a ghee-t, hozzáöntjük az olajat, és közepes hőfokon a garnélákat 2 percig sütjük. Amint kész, kiszedjük egy tálra.
  3. Ezután a halszeleteket mindkét oldalukon egy-egy percig sütjük, és ezeket is kiszedjük a tálra. (Figyeljünk, mert valóban nem nagyon igényel több sütést, nehogy szétessen!)
  4. Bedobjuk a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, és pirítjuk egész addig, míg aranyszínt nem kap.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, rómaiköményt, kurkumát, chilit (ha szeretjük) és a madras curryport. 30 másodpercig keverve sütjük.
  6. Belerakjuk a paradicsomsűrítményt, és a vizet, megkeverjük, és 2 percig pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a halfiléket, a garnélákkal együtt, és főzzük további 2 percig, úgy, hogy egy perc után a halfiléket óvatosan megfordítjuk. Ha nem elég sós, egy kis sót adunk hozzá ízlés szerint.
  8. Amint kész, apróra vágott friss korianderzölddel (az én esetemben petrezselyemzölddel) megszórjuk, és főtt rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 199
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

halas curry

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2012-06-13 16:02

Kedves Bors and Pepper! Kissé későn válaszolok, de igen, jó a vaj is, én azt szoktam csinálni - hogy a vajat nagyon lassú tűzön lesütöm addig - hogy ne tartalmazzon vizet...aztán használom is egyből. A legjobbakat: Mrs Smith

Karneol
Karneol Sat, 2011-09-24 14:55

Nagyon finom, hamar elkészül, és lehet más tengeri finomsággal is variálni. Nálunk felkerül a heti főzős listára! Köszi a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2012-06-13 16:03

Kedves Karneol! ŰÖrülök, hogy ízlett! Igazán köszönjük a visszajelzést! Mi is elkészítettük már tintahalkarikákkal is, és isteni volt. :) Próbáljátok csak ki bátran! A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-08-30 22:19

Kedves blanche23! Örülök, hogy kipróbáltad, és ízlett! Nagyon köszönjük a visszajelzést! A legjobbakat: Mrs Smith

294
tilápia 40 dkg
garnéla 20 dkg
ghee 2 ek
olívaolaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
koriandermag 1 tk
római kömény 2 teáskanál
kurkuma 1 tk
chilipehely 0.5 tk
curry por 1 tk
sűrített paradicsom 2 dkg
víz 1.5 dl
0 ízlés szerint
koriander 1 szál