Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Busapörkölt, sült túrós tésztával

Busapörkölt, sült túrós tésztával
Busapörkölt, sült túrós tésztával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem sok, de azért van előnye is a járványnak. Így azokat az élelmiszereket, amiket amúgy a borsos áruk miatt soha nem vennénk meg, most leakciózzák, mert mindenki spórol. Szóval féláron kaptam busát, amit nem hagyhattam ott. Még sosem csináltam, kerestem busapörkölt receptet a Nosalty-n, de nem találtam, úgyhogy tessék, most már van. Vigyázat! Nagyon szálkás!

A túrós tésztával úgy vagyok, hogy nyersen sosem enném meg se a túrót, se a tejfölt, de így összesütve olyan lesz, mint a sajtos tészta, és imádom, rengetegszer csináltam már, sőt önálló köretnek is jó egy kis pirított kolozsvári szalonnával.

hozzávalók / 2 adag

Pörkölt

Túrós tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Túrós tészta

  1. Megfőzzük a tésztát a sós vízben, majd tepsiben összekeverjük a többi hozzávalóval, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Pörkölt

  1. Felkockázzuk a szalonnát, és serpenyőben megpirítjuk, majd kikanalazzuk egy fazékba, de valamennyi zsírt hagyjunk a serpenyőben is.
  2. A serpenyőben megsütjük a busát. Mindkét oldalát megsózzuk-borsozzuk, majd kb. 20-30 percig, néha megmozgatva pirosra sütjük. Kis lángon menjen, és fedővel takarva. Óvatosan kell bánni vele, mert nagyon könnyen törik.
  3. A fazékban a szalonnazsíron megdinszteljük az aprított hagymát, majd felöntjük a paradicsomszósszal és 1 dl vízzel, attól függ, mennyi szaftot akarunk kapni. A fűszereket is hozzáadjuk, és fedővel takarva pároljuk, míg összefő.
  4. A lisztet elkeverjük a tejföllel és még 1 dl vízzel, majd hozzáöntjük a pörköltalaphoz, és sűrűre főzzük.
  5. A tányérba szedünk a túrós tésztából, majd mellé egy kis szaftot, és ráhelyezzük a sült busát, majd még egy kis szaftot öntünk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából, maradék tejtermékből
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1107
busa 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
paradicsomszósz 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
kagylótészta 20 dkg
tehéntúró 20 dkg
tejföl 2 ek
kapor 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint