Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys cukkini sült csirkemájjal

Currys cukkini sült csirkemájjal
Currys cukkini sült csirkemájjal
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg cukkinink van, nem győzöm az új ötleteket gyártani a főzési-sütési megoldásokra, mert ha van, ugye, nem szabad elpazarolni.
Így ma a fűszerezés változott, és az, hogy csirkemájat sütöttem mellé.

hozzávalók / 6 adag

A currys cukkiniraguhoz

A petrezselymes krumplihoz

A csirkemájhoz

ajánlat

Párom ivott hozzá egy kis sört. De aki úgy gondolja, az bort. Gyerekeim citromfűszörpöt ittak. Én ásványvizet.
Adtam még mellé édes uborkasalátát is. (Recept hamarosan.)

Szólj hozzá!

elkészítés

A cukkiniragu elkészítése:

  1. Egy lábasba öntjük  az olívaolajat.
  2. A hagymát tisztítjuk, és mivel nem csípős, mint a rendes vörös, mert ez direkte befőzőhagyma, édeskésebb, apró kockákra vágjuk.
  3. A fokhagymát tisztítjuk, és zúzzuk.
  4. A kétféle hagymát tegyük bele az olívaolajba, kis sót szórjunk rá, és fedő alatt pároljuk-pirítsuk.
  5. A cukkiniket mossuk, két végét levágjuk, nem túl apróra, de nem is nagyra (középút!) felkockázzuk, és beletesszük a hagymába.
  6. Rászórjuk a vegetát, borsot, az aprított zellerzöldet, a petrezselyemzöldet is aprítva, a sűrített paradicsomot, kurkumát és a curryt.
  7. Fedő alatt, kissé megkeverjük, és elkezdjük főzni. Néha kóstoljuk meg, kell-e bele még fűszer, és egyszer még megkeverjük.
  8. Ha már úgy ítéljük meg, hogy roppanósan puha, vegyük le a fedőt, és főzzük így pár percig, hogy a levét elfője (ez kb.6-7 perc).

A petrezselymes burgonya elkészítése:


  1. A burgonyát tisztítsuk meg, és sós vízbe tegyük fel főni.
  2. Ha megfőtt, akkor leszűrjük, és a vajjal és a finomra vágott petrezselyemmel óvatosan összekeverjük.
  3. Tálalhatjuk.

A csirkemáj elkészítése:

  1. A lábasba beletesszük a zsírt, felolvasztjuk, és beletesszük egyenként a csirkemájakat. Középlángon, szép lassan sütni kezdjük, majd félidőben megfordítjuk. Mindkét oldalt  6-7 percig sütjük, pároljuk.
  2. Csak a kivétel, lecsepegtetés után, tálaláskor sózzuk és borsozzuk, mert a máj ha előbb sózzuk, megkeményedik.

 

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 391
elküldve: 1
receptkönyvben: 146
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

indiai fűszeres cukkini petrezselymes burgonyával és sült csirkemájjal, sült csirkemájas kurkumás cukkini petrezselymes burgonyával, fűszeres cukkiniragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

673
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
1 csipet
cukkini 4 db
zellerlevél 3 db
petrezselyem 0.5 csokor
sűrített paradicsom 140 g
ételízesítő 3 ek
négyszínű bors 1 kk
curry por 1 tk
kurkuma 2 kk
újkrumpli 2.5 kg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
víz 1 l
vaj 1 ek
csirkemáj 0.75 kg
mangalica zsír 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint