r
Nosalty Logó

Currys cukkini sült csirkemájjal

Éva-Anyóca
Currys cukkini sült csirkemájjal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A currys cukkiniraguhoz

A petrezselymes krumplihoz

A csirkemájhoz

673
Kalória
31.5g
Fehérje
73.6g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
720.5g
Víz
450.5g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A currys cukkiniraguhoz

A petrezselymes krumplihoz

A csirkemájhoz

Összesen 673 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A currys cukkiniraguhoz

A petrezselymes krumplihoz

A csirkemájhoz

Összesen 4035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A currys cukkiniraguhoz

A petrezselymes krumplihoz

A csirkemájhoz

Összesen 70 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    720.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4128 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6762 micro
  • Lut-zea
    3350 micro
Összesen 673 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6945.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    877 mg
  • Foszfor
    3919 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    441.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    4322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25283 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    124 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    810 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5071 micro
  • Kolin:
    1903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24769 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    6054 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    40570 micro
  • Lut-zea
    20102 micro
Összesen 4035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    706 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

A currys cukkiniraguhoz

  1. A cukkiniragu elkészítése:
  2. Egy lábasba öntjük az olívaolajat.
  3. A hagymát tisztítjuk, és mivel nem csípős, mint a rendes vörös, mert ez direkte befőzőhagyma, édeskésebb, apró kockákra vágjuk.
  4. A fokhagymát tisztítjuk, és zúzzuk.
  5. A kétféle hagymát tegyük bele az olívaolajba, kis sót szórjunk rá, és fedő alatt pároljuk-pirítsuk.
  6. A cukkiniket mossuk, két végét levágjuk, nem túl apróra, de nem is nagyra (középút!) felkockázzuk, és beletesszük a hagymába.
  7. Rászórjuk a vegetát, borsot, az aprított zellerzöldet, a petrezselyemzöldet is aprítva, a sűrített paradicsomot, kurkumát és a curryt.
  8. Fedő alatt, kissé megkeverjük, és elkezdjük főzni. Néha kóstoljuk meg, kell-e bele még fűszer, és egyszer még megkeverjük.
  9. Ha már úgy ítéljük meg, hogy roppanósan puha, vegyük le a fedőt, és főzzük így pár percig, hogy a levét elfője (ez kb.6-7 perc).
  10. A petrezselymes burgonya elkészítése:
  11. A burgonyát tisztítsuk meg, és sós vízbe tegyük fel főni.
  12. Ha megfőtt, akkor leszűrjük, és a vajjal és a finomra vágott petrezselyemmel óvatosan összekeverjük.
  13. Tálalhatjuk.
  14. A csirkemáj elkészítése:
  15. A lábasba beletesszük a zsírt, felolvasztjuk, és beletesszük egyenként a csirkemájakat. Középlángon, szép lassan sütni kezdjük, majd félidőben megfordítjuk. Mindkét oldalt 6-7 percig sütjük, pároljuk.
  16. Csak a kivétel, lecsepegtetés után, tálaláskor sózzuk és borsozzuk, mert a máj ha előbb sózzuk, megkeményedik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Rengeteg cukkinink van, nem győzöm az új ötleteket gyártani a főzési-sütési megoldásokra, mert ha van, ugye, nem szabad elpazarolni. Így ma a fűszerezés változott, és az, hogy csirkemájat sütöttem mellé.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek