r
Nosalty Logó

Pikáns lecsó ínyenceknek

NS
Pikáns lecsó ínyenceknek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

236
Kalória
8g
Fehérje
22.2g
Szénhidrát
13.2g
Zsír
155.1g
Víz
-
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    930.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    2151 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 1414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    592 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, majd a paprikákkal együtt rusztikus darabokra vágjuk. A kolbászt és a csípőspaprikát felkarikázzuk, a hagymát félfejre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
  2. Az olajat felforrosítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a kolbászt. Kb. 10 percig dinszteljük, majd beletesszük a paprikát. Pirospaprikával, vegetával, őrölt borssal fűszerezzük és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, a tarhonyát és a csípőspaprikát. Chiliszósszal, cukorral, fokhagymával, valamint apróra vágott friss bazsalikommal ízesítjük. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Ha nem lenne elég a paradicsom által engedett lé, kevés vízzel pótoljuk. Ha szükséges utánasózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 40 p

Aki nem szereti nagyon pikánsan, a csípőspaprikát elhagyhatja belőle.  

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek