Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Menemen ahogy Baklavaria készíti

Menemen ahogy Baklavaria készíti
Menemen ahogy Baklavaria készíti
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menemen az egyik legnépszerűbb reggeli étel a török konyhában, paradicsom, paprika, tojás és hagyma mixe, leginkább a magyar lecsóhoz és a francia ratatouille-hoz hasonlíthatóTradicionálisan reggelire eszik kenyérrel Törökországban, de egész nap, akár egy könnyű ebédként vagy vacsoraként is fogyasztható. A menemen-nek is rengeteg változata létezik, sok helyen például sucuk (csípős török kolbász) vagy pastırma (szárított marhahús) hozzáadásával készítik. Ezt a menemen receptet egy török barátunktól tanultam, amikor tavaly Isztambulban laktunk nála. Egyik este étterem helyett otthon vacsoráztunk, amire áthívtuk M. öccsét is. Ez egyébként az egyik kedvenc török ételem, egyszerre könnyű, egyszerű és tökéletes.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Mossuk meg, szeleteljük fel apró darabokra a paprikát, paradicsomot, a vörös- és fokhagymát pucoljuk meg, és aprítsuk fel. 

  2. Öntsünk olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe. A vöröshagymát pároljuk üvegesre kb. 2-3 perc alatt, majd adjuk hozzá a paprikát. Lassú tűzön pároljuk tovább a hagymával együtt, majd adjuk hozzá a maradék hozzávalót is, a paradicsomot, fokhagymát és kb. 1 dl vizet, illetve fűszerezzük meg. 

  3. Kb. 8-10 percig főzzük, időnként megkavarva. Egy kis tálkába üssük fel a tojást, verjük kicsit fel villával, majd öntsük a serpenyőbe és kavarjuk el jól a zöldségekkel.

  4. Friss kenyérrel tálaljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 276
elküldve: 0
receptkönyvben: 175
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tejmentes
konyha: török
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

török lecsó, török tojásos lecsó, tojásos paprika paradicsommal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skiren
skiren Sat, 2014-08-16 08:36

A ZÖLD PAPRIKA amikor gyerek volta, a háború (II.) előtt, fehér színű csak a Bogyiszlói volt, méreg erősen. Csak a zöld színű paprika volt édes. Gyerekként azt kaptam, de nem szerettem, mert fű íze volt. Végül a szüleim, úgy oldották meg a kérdést, hogy a Bogyiszlóinak kivágták a húsos ér és magmentes részét. A nemesített fehér paprika sokkal zamatosabb, mint a zöld színű!

310
zöldpaprika 4 db
paradicsom 4 nagy db
tojás 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint