r
Nosalty Logó

Menemen ahogy Baklavaria készíti

NS
Menemen ahogy Baklavaria készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

310
Kalória
11.8g
Fehérje
30.5g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
602.4g
Víz
180g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
16.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1958 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 310 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1204.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    3917 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    2498 micro
Összesen 620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1293 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg, szeleteljük fel apró darabokra a paprikát, paradicsomot, a vörös- és fokhagymát pucoljuk meg, és aprítsuk fel.
  2. Öntsünk olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe. A vöröshagymát pároljuk üvegesre kb. 2-3 perc alatt, majd adjuk hozzá a paprikát. Lassú tűzön pároljuk tovább a hagymával együtt, majd adjuk hozzá a maradék hozzávalót is, a paradicsomot, fokhagymát és kb. 1 dl vizet, illetve fűszerezzük meg.
  3. Kb. 8-10 percig főzzük, időnként megkavarva.Egy kis tálkába üssük fel a tojást, verjük kicsit fel villával, majd öntsük a serpenyőbe és kavarjuk el jól a zöldségekkel.
  4. Friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

A menemen az egyik legnépszerűbb reggeli étel a török konyhában, paradicsom, paprika, tojás és hagyma mixe, leginkább a magyar lecsóhoz és a francia ratatouille-hoz hasonlítható. Tradicionálisan reggelire eszik kenyérrel Törökországban, de egész nap, akár egy könnyű ebédként vagy vacsoraként is fogyasztható. A menemen-nek is rengeteg változata létezik, sok helyen például sucuk (csípős török kolbász) vagy pastırma (szárított marhahús) hozzáadásával készítik. Ezt a menemen receptet egy török barátunktól tanultam, amikor tavaly Isztambulban laktunk nála. Egyik este étterem helyett otthon vacsoráztunk, amire áthívtuk M. öccsét is. Ez egyébként az egyik kedvenc török ételem, egyszerre könnyű, egyszerű és tökéletes.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek