r
Nosalty Logó

Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Összesen 952 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Összesen 3807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    503 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    367 micro
  • β-karotin
    4987 micro
  • β-crypt
    682 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    6451 micro
Összesen 952 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6231.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    950 mg
  • Foszfor
    2983 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    5179.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2451 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    2013 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1023 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2347 micro
  • Kolin:
    1544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    1467 micro
  • β-karotin
    19946 micro
  • β-crypt
    2729 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    25803 micro
Összesen 3807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A padlizsánokat mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk, lesózzuk, legalább 30 percig állni hagyjuk benne.
  2. A cukkinit mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk.
  3. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, vékonyan felkarikázzuk.
  4. A paradicsomokat hámozzuk, felvágjuk nagyobb darabokra.
  5. A hagymákat pucoljuk, daraboljuk.
  6. A tojásokat egy tálban felverjük.
  7. Olajon a hagymákat kevés sóval fedő alatt megpároljuk, beletesszük a tűzről levéve, a pirospaprikát, sót és borsot, a zöldpaprikákat, a paradicsomot, a cukkinit, a kaliforniai paprikákat, a lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd a tűzre visszatéve, kis lángon, fedő alatt készre pároljuk,kb. 30 percig. Közben kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, és ha minden puha és finom, a felvert tojásokat ráöntve, elkeverjük, készre sütjük a tojást rajta, keverés mellett. Tálalahtó.
  8. Egy lábasban az olajon megpirítjuk a tarhonyát, világos barnára, majd a forró, sós vízzel felöntjük, néhányszor megkeverjük, majd kis lángon, fedő alatt főzzük, kb. 10-12 percig, ekkor belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, 4-5 perc főzés után kikapcsoljuk, lefedjük, és hagyjuk, hogy a gőzben a tarhonya megszívja magát, kipereghessen.
  9. Tálaljuk a tojásos lecsóval a petrezselymes tarhonyát.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8126
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Finom bor, finom friss fehér kenyér. Házi szörp.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Ősz eleje lévén - az időjárás azonban még bőven nyarat mutatott javában - sok padlizsánunk, paradicsomunk, kaliforniai paprikánk, zöldpaprikánk és cukkinink volt. Ezért ezeket a finom csodákat, egy újabb lecsóval koronáztuk meg, és mivel tarhonyával már rég volt tálalva, és az összes zöldségfélét se tettem még egyben lecsónak soha - a család a tarhonyát is nagyon szereti, ezért a kettőt összehoztam, és nagy sikert aratott :-).

Hozzávalók

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Címlapról ajánljuk

9 kiváló hely országszerte, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetsz bejglit

Bejgli nélkül épp úgy elképzelhetetlen a karácsony, mint Last Christmas vagy Igazából szerelem nélkül. Van, ahol generációról generációra öröklődő recept alapján készül az ünnepi sütemény, de szerencsére annak sem kell aggódnia, aki nem tud/akar nekilátni otthon a bejglisütésnek. Mutatunk kilenc opciót, ahonnan bátran rendelhetsz, akár a klasszikus, akár az új ízek rajongója vagy. De van ötletünk annak is, aki speciális étrendet folytat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...