r
Nosalty Logó

Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával

Éva-Anyóca
Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

952
Kalória
40.8g
Fehérje
156.5g
Szénhidrát
22g
Zsír
1295g
Víz
360.1g
Koleszterin
27.7g
Élelmi rost
39.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Összesen 952 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Összesen 3807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lecsóhoz

A petrezselymes tarhonyához

Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1295 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    503 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    367 micro
  • β-karotin
    4987 micro
  • β-crypt
    682 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    6451 micro
Összesen 952 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6231.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    950 mg
  • Foszfor
    2983 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    626 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

Víz

  • Összesen
    5179.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2451 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    2013 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1023 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2347 micro
  • Kolin:
    1544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    1467 micro
  • β-karotin
    19946 micro
  • β-crypt
    2729 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    25803 micro
Összesen 3807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A padlizsánokat mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk, lesózzuk, legalább 30 percig állni hagyjuk benne.
  2. A cukkinit mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk.
  3. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, vékonyan felkarikázzuk.
  4. A paradicsomokat hámozzuk, felvágjuk nagyobb darabokra.
  5. A hagymákat pucoljuk, daraboljuk.
  6. A tojásokat egy tálban felverjük.
  7. Olajon a hagymákat kevés sóval fedő alatt megpároljuk, beletesszük a tűzről levéve, a pirospaprikát, sót és borsot, a zöldpaprikákat, a paradicsomot, a cukkinit, a kaliforniai paprikákat, a lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd a tűzre visszatéve, kis lángon, fedő alatt készre pároljuk,kb. 30 percig. Közben kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, és ha minden puha és finom, a felvert tojásokat ráöntve, elkeverjük, készre sütjük a tojást rajta, keverés mellett. Tálalahtó.
  8. Egy lábasban az olajon megpirítjuk a tarhonyát, világos barnára, majd a forró, sós vízzel felöntjük, néhányszor megkeverjük, majd kis lángon, fedő alatt főzzük, kb. 10-12 percig, ekkor belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, 4-5 perc főzés után kikapcsoljuk, lefedjük, és hagyjuk, hogy a gőzben a tarhonya megszívja magát, kipereghessen.
  9. Tálaljuk a tojásos lecsóval a petrezselymes tarhonyát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Ősz eleje lévén - az időjárás azonban még bőven nyarat mutatott javában - sok padlizsánunk, paradicsomunk, kaliforniai paprikánk, zöldpaprikánk és cukkinink volt. Ezért ezeket a finom csodákat, egy újabb lecsóval koronáztuk meg, és mivel tarhonyával már rég volt tálalva, és az összes zöldségfélét se tettem még egyben lecsónak soha - a család a tarhonyát is nagyon szereti, ezért a kettőt összehoztam, és nagy sikert aratott :-).

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek