r
Nosalty Logó

Cukormentes paradicsomos káposzta vagdalt hússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Cukormentes paradicsomos káposzta vagdalt hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Káposzta

Vagdalt hús

Összesen 536 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Káposzta

Vagdalt hús

Összesen 2138 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Káposzta

Vagdalt hús

Összesen 42 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 536 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4636.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    3929 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    663 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    1364 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 2138 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Káposzta

Vagdalt hús

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk. A káposztát nagyobb edénybe tesszük, annyi vizet engedjünk rá, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Sózzuk ízlés szerint. A hagymát apróra vágva hozzádobjuk. Zellerlevelet apróra vágva beletesszük. Puhára főzzük.
  2. Közben kisüthetjük a fasírtokat.
  3. A paradicsomlevet hozzáöntjük. Édesítőszerrel, köménymaggal ízesítjük. Elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve világosra pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, gyorsan kevés vízzel feleresztjük. A káposztát besűrítjük vele.
  4. Kóstoljuk meg, és ha nem találjuk eléggé finomnak, ízesítsük még be. Forraljuk össze, és a kisült vagdalt hússal tálaljuk. Jó étvágyat!!

Vagdalt hús

  1. A kenyérszeleteket áztassuk meg vízben. Majd nyomjuk ki, és adjuk a darált húshoz. Fűszerezzük, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával, vöröshagymával, fűszerpaprikával. Üssük bele a tojást is.
  2. Gyúrjuk alaposan össze. Gombócokat formáljunk, melyet kissé lapítsunk el. Süssük ki az olajban.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 788
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 18.

Ajánló

Ha nem lesz elég sűrű a rántástól, kevés vízben keverjünk el kis keményítőt simára, és ezzel sűríthetünk még rajta!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a verzió egészségesebbnek számít a liszt, és a cukor lecserélése végett. Én kimondottan szeretem, hisz több napra is el lehet készíteni. Nagyon finom, laktató étel!!!:-)))

Hozzávalók

Káposzta

Vagdalt hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek