Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus paradicsomos káposzta hideg sertéssülttel

Klasszikus paradicsomos káposzta hideg sertéssülttel
Klasszikus paradicsomos káposzta hideg sertéssülttel
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menzán sokan nem szerették, köztük én sem a paradicsomos káposztát. A véleményem ma már teljesen más róla. A titka, hogy jól el legyen készítve, és máris a család asztalára varázsoltunk egy kitűnő ételt. A hideg sertéssült természetesen nem kötelező hozzá, ehetjük fasírtgolyóval, sertésvagdalttal, akár magában is, most viszont szerettem volna visszahozni a menza ízeit. Sikerült, és aki jó alapanyaggal dolgozik, valamint betartja a receptet, annak is fog. Sertéscombból válasszuk azt, amiből majd a legszebb szeleteket tudjuk vágni.

hozzávalók / 4 adag

Paradicsomos káposzta

Hideg sertéssült

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomos káposzta

  1. A vöröshagymát kis kockákra aprítjuk, a káposztát a torzsájától lefelé haladva kettévágjuk, mindkét felét két-két befelé irányuló mozdulattal megszabadítjuk a torzsától. Az így kapott fél káposztákat a vágási felületükkel lefelé helyezve apró, hosszúkás csíkokra vágjuk.
  2. Nagy, legalább öt literes lábosba tesszük mindkét zöldséget, sózzuk, cukrozzuk, a fűszerekkel megszórjuk, majd kevés vizet hozzáöntve, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük és, ha szükséges, vízzel pótoljuk.
  3. A megfőtt káposztához öntjük a passzírozott paradicsomot, továbbra is kis lángon főzzük, ha szükségét érezzük, sózzuk, fűszerezzük.
  4. Ezalatt elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, folyamatos keverés alatt zsemleszínre pirítjuk.
  5. A rántáshoz teszünk 1-2 merőkanállal a káposzta levéből, elkeverjük, ezt keverjük hozzá a többi káposztához. Ha nem keverünk a léből a rántásba, előfordulhat, hogy a liszt csomóssá válik. További 5 percig főzzük a paradicsomos káposztát.

Hideg sertéssült

  1. A sertéscombot előkészítjük a felhasználáshoz. Minden oldalát sózzuk, a fűszerekkel bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, alá némi zsírt kanalazunk, mellé a négy részre vágott vöröshagymát tesszük.
  2. Előmelegített, 150 fokos sütőben, alufóliával vagy a tepsi fedelével lefedve 180 perc alatt készre sütjük. Ha a tepsi fedelét használjuk, ügyeljünk, mert a sertéscomb sütés közben összeugrik, magasabb lesz, ez a fedőt felnyomhatja, több levegő jut a tepsibe, így a comb nem tud megfelelően párolódni.
  3. Ha a sertéssült elkészült, kihűtjük, szép szeleteket vágunk belőle. Természetesen melegen is fogyaszthatjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 120
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos káposzta, paradicsomos káposztafőzelék, káposztafőzelék, hideg sertéssült, sertéssült sertéscombból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

759
káposzta 1000 g
vöröshagyma 1 közepes db
cukor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 10 dl
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 ek
sertéscomb 1000 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 3 ek