r
Nosalty Logó

Klasszikus paradicsomos káposzta hideg sertéssülttel

NapsütötteVidékünkön
Klasszikus paradicsomos káposzta hideg sertéssülttel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Paradicsomos káposzta

Hideg sertéssült

759
Kalória
57.1g
Fehérje
34.1g
Szénhidrát
44.9g
Zsír
621.1g
Víz
168.2g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paradicsomos káposzta

Hideg sertéssült

Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paradicsomos káposzta

Hideg sertéssült

Összesen 3038 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Paradicsomos káposzta

Hideg sertéssült

Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2416.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.3 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9666 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    5621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2484.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    375 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    2928 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 3038 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4244 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

Paradicsomos káposzta

  1. A vöröshagymát kis kockákra aprítjuk, a káposztát a torzsájától lefelé haladva kettévágjuk, mindkét felét két-két befelé irányuló mozdulattal megszabadítjuk a torzsától. Az így kapott fél káposztákat a vágási felületükkel lefelé helyezve apró, hosszúkás csíkokra vágjuk.
  2. Nagy, legalább öt literes lábosba tesszük mindkét zöldséget, sózzuk, cukrozzuk, a fűszerekkel megszórjuk, majd kevés vizet hozzáöntve, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük és, ha szükséges, vízzel pótoljuk.
  3. A megfőtt káposztához öntjük a passzírozott paradicsomot, továbbra is kis lángon főzzük, ha szükségét érezzük, sózzuk, fűszerezzük.
  4. Ezalatt elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, folyamatos keverés alatt zsemleszínre pirítjuk.
  5. A rántáshoz teszünk 1-2 merőkanállal a káposzta levéből, elkeverjük, ezt keverjük hozzá a többi káposztához. Ha nem keverünk a léből a rántásba, előfordulhat, hogy a liszt csomóssá válik. További 5 percig főzzük a paradicsomos káposztát.

Hideg sertéssült

  1. A sertéscombot előkészítjük a felhasználáshoz. Minden oldalát sózzuk, a fűszerekkel bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, alá némi zsírt kanalazunk, mellé a négy részre vágott vöröshagymát tesszük.
  2. Előmelegített, 150 fokos sütőben, alufóliával vagy a tepsi fedelével lefedve 180 perc alatt készre sütjük. Ha a tepsi fedelét használjuk, ügyeljünk, mert a sertéscomb sütés közben összeugrik, magasabb lesz, ez a fedőt felnyomhatja, több levegő jut a tepsibe, így a comb nem tud megfelelően párolódni.
  3. Ha a sertéssült elkészült, kihűtjük, szép szeleteket vágunk belőle. Természetesen melegen is fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A menzán sokan nem szerették, köztük én sem a paradicsomos káposztát. A véleményem ma már teljesen más róla. A titka, hogy jól el legyen készítve, és máris a család asztalára varázsoltunk egy kitűnő ételt. A hideg sertéssült természetesen nem kötelező hozzá, ehetjük fasírtgolyóval, sertésvagdalttal, akár magában is, most viszont szerettem volna visszahozni a menza ízeit. Sikerült, és aki jó alapanyaggal dolgozik, valamint betartja a receptet, annak is fog. Sertéscombból válasszuk azt, amiből majd a legszebb szeleteket tudjuk vágni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek