Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta szezámos natúr csirkemellel

Paradicsomos káposzta szezámos natúr csirkemellel
Paradicsomos káposzta szezámos natúr csirkemellel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom és könnyű étel. Szeretem a hagyományos ételeket átalakítani egészségesebbé. Jobb szívvel eszi az ember, legalábbis mi így vagyunk ezzel. :)

hozzávalók / 4 adag

Káposztához

Csirkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Káposztához

  1. A káposztát a felső két nagy levelétől megszabadítjuk, (azt fogdossa mindenki össze), kettévágjuk, kivesszük a torzsát.
  2. Vékony csíkokra felvágjuk, és egy nagyobb lábosba helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen még nem lepi el. Megsózzuk, a köményt is beletesszük, és felöntjük a sűrített paradicsommal. Fedő alatt puhulásig főzzük, hozzáadjuk az édesítőszert, ízlés szerint.
  3. A rántást elkészítjük. A lisztet a 3 ek kókuszzsírral zsemleszínűre pirítjuk.
  4. A melegről levéve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.
  5. Alaposan összekeverjük, és a megpuhult káposztához keverjük folyamatosan. Bugyog még 1-2 percet. Készen van.

Csirkéhez

  1. A csirkemellet megmossuk, és felszeleteljük vékonyra. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a magokkal. A szeletekre szórjuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Egy serpenyőben 3 ek kókuszzsíron megpirítjuk a szeleteket.
  4. Káposztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 290
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes káposzta, natúr csirkemell, szezámmagos-lenmagos csirkemell főzelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

702
káposzta 1 nagy db
sűrített paradicsom 360 g
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
himalája só 1.5 teáskanál
teljes kiőrlésű liszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
folyékony édesítőszer 30 csepp
kókuszzsír 3 ek
víz 4 dl
csirkemell filé 800 g
himalája só 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
lenmag 1 ek
szezámmag 1 ek
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
kókuszzsír 3 ek