r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta Monique konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Monique
Paradicsomos káposzta Monique konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1233 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 307 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2834.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    3518.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    685 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    4278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 1233 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2691 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon pici sóval megdinszteljük, és a káposzta előtt hozzáadjuk a köménymagot is, egy párat keverünk rajta.
  2. A vágott káposztát is hozzáadjuk, és felöntjük kb. 1.5 l vízzel.
  3. Megsózzuk, és a lefedve kb. 30-40 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a cukrot, és puhára főzzük.
  5. Behabarjuk a következő módon: A lisztet csomómentesre keverjük kb.1 dl vízzel, és hozzáöntjük a paradicsom káposztához, miközben folyamatosan kevergetjük azért, hogy ne csomósodjon össze. Ha nem elég sűrű, akkor csináljunk még egy kis habarást. Vagy ha túl sűrű, akkor kis vizet adjunk még a káposztához. Egyet-kettőt rottyantunk rajta, és kész. Vigyázzunk, ne nagy lángon, mert könnyen leéghet.
  6. A füstölt virsliket megsütjük, és feltétként vele együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11618
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Ajánló

Fokhagymás fasírttal az igazi, de jobb híján virslivel is.

Receptkategóriák

Paradicsomos káposzta Monique konyhájából
Monique 73 recept

Anyukámtól tanultam ezt a receptet kislánykoromban, azóta már rengetegszer elkészítettem. Fasírozottat szoktam csinálni hozzá, de abból sosem elég, ezért az mindig előbb elfogy. Most sem történt ez másként. :)  Így a maradék káposztához ilyenkor csak virslit sütök.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?