r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta Monique konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Monique
Paradicsomos káposzta Monique konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 307 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2834.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    3518.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    685 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    4278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 1233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2691 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon pici sóval megdinszteljük, és a káposzta előtt hozzáadjuk a köménymagot is, egy párat keverünk rajta.
  2. A vágott káposztát is hozzáadjuk, és felöntjük kb. 1.5 l vízzel.
  3. Megsózzuk, és a lefedve kb. 30-40 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a cukrot, és puhára főzzük.
  5. Behabarjuk a következő módon: A lisztet csomómentesre keverjük kb.1 dl vízzel, és hozzáöntjük a paradicsom káposztához, miközben folyamatosan kevergetjük azért, hogy ne csomósodjon össze. Ha nem elég sűrű, akkor csináljunk még egy kis habarást. Vagy ha túl sűrű, akkor kis vizet adjunk még a káposztához. Egyet-kettőt rottyantunk rajta, és kész. Vigyázzunk, ne nagy lángon, mert könnyen leéghet.
  6. A füstölt virsliket megsütjük, és feltétként vele együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12183
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Ajánló

Fokhagymás fasírttal az igazi, de jobb híján virslivel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Anyukámtól tanultam ezt a receptet kislánykoromban, azóta már rengetegszer elkészítettem. Fasírozottat szoktam csinálni hozzá, de abból sosem elég, ezért az mindig előbb elfogy. Most sem történt ez másként. :)  Így a maradék káposztához ilyenkor csak virslit sütök.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...