r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta pirított hagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Paradicsomos káposzta pirított hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1021 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15062 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 169 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2726.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    997 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    634 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    3036 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 1021 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2858 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A köményt mozsárban kissé megtörjük.
  2. A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, majd sós vízben - amibe a köményt is beletettük - majdnem teljesen puhára főzzük. (kb. 15-20 perc)
  3. A hagymát finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, és megpirítjuk a hagymát.
  4. A hagymára szórjuk a lisztet, és azt is átpirítjuk. Ha kész, felengedjük a paradicsomlével, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós.
  5. Egy szűrőkanál segítségével átszedjük a káposztát a paradicsomos "mártásba", majd jól elkeverjük. Amennyiben szükséges, a káposzta főzőlevével higíthatjuk.
  6. Hozzáadjuk a cukrot, és összefőzzük, hogy a káposzta teljesen puha legyen, de ne essen szét. (5-10 perc)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 24465
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Ajánló

Sült oldalas vagy fasírt mellé nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Elég ritkán készítek paradicsomos káposztát, mert párom nem szereti. Én viszont nagyon, így ilyenkor egy jó nagy adaggal készítek, ami porciózva mehet a fagyasztóba, persze miután ettem belőle.:) A pirított hagyma nagyon kellemes ízt ad az ételnek, mint ahogy a kömény is. A főzési idő függ a káposzta "korától" és fajtájától.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások (2)

2n2a

Kedves Ági! A hagyma megpirítása alatt mit értesz?? Hogyan csinálod? Én csak megdinsztelem, mert félek, hogy ha odakap, akkor keser? lesz. Most készül :) Üdv, Anna

Ági78

Kedves Anna! Azóta már biztosan elkészült, és remélem, hogy ízlik a végeredmény. Én a hagymát kevés olajban szoktam aranybarnára pirítani, egész kis lángon (éppen hogy csak "gyöngyözzön" körülötte az olaj), s?r?n figyelve, keverve -ahogy írtad is- nehogy odakapjon. A dinszteléssel is hasonló ízhatás érhet? el; a lényeg, hogy ne legyen nyers.:) Örülök, hogy megtetszett a recept! Üdv: Ági

h3eniko

Agi, ez nagyon finom lett! Biztos marad a csaladi etlapon! Koszonom a receptet! Eniko

Ági78

Kedves Enik?! Szívesen! :D Nagyon örülök neki, hogy ízlik a családnak! Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek