Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves csipetkével

Borsóleves csipetkével
Borsóleves csipetkével
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a zölborsót, főleg ha a kertben terem.:)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifejtett zölborsót az olajon vagy zsíron puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel.
  4. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, zöldséget, petrezselymet.
  5. Megszórjuk ételízesítővel, főni hagyjuk.
  6. Közben elkészítjük a csipetkét. A sót, tojást kb. 10 dkg lisztet és a vizet összekeverjük. Ha nagyon lágy, adjunk még hozzá lisztet. Olyan tésztát kell kapnunk, amit kézzel könnyedén tudunk csipkedni.
  7. Ha megfőtt a répa, zöldség, akkor lisztes kézzel belecsipkedjük a csipetkét, kb. 2-3 perc alatt megfő, és kész is a finom leves. :)
  • költség: 800 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 95
össznézettség: 232 066
elküldve: 27
receptkönyvben: 862
elkészítve: 146/152
Facebookon megjelent: 1

szakács

B. Judit

Mióta szakács: 2012.06.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csipetkés zöldborsóleves, borsóleves répával, zöldborsóleves házi csipetkével

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Darnai Beata
Darnai Beata Tue, 2018-03-27 17:26

Nagyon ritkán kommentelek, de most muszáj! Még soha nem csináltam borsólevest, ez volt az első. Már az illata nagyon kecsegtető volt. De az első falatnál megrohantak az emlékek: nagymamáméknál gyakran került ez a leves az asztalra, és már akkor is nagyon szerettem. Pont azért nem csináltam eddig, mert tudtam, hogy úgy se fog ugyan úgy sikerülni. Nagyot tévedtem! NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!

mementomoni
mementomoni Thu, 2017-05-04 21:05

Kedves Nem Érdemi Hozzászólók!
Nem szeretnék gorombának tűnni, de szerintetek kit érdekel, hogy a Ti véleményetek szerint ez csipetke vagy nokedli vagy cérnametélt, esetleg tarhonya? Vagy hogy ezek bármelyikéhez szerintetek kell-e víz vagy tej, vagy bor vagy sör? Esetleg pálinka?
A hozzászólások akkor érdemiek, ha MEGFŐZITEK az aktuális receptet, és az ízlik nektek, ezzel bátorítjátok a többi érdeklődőt, vagy MEGFŐZITEK és nem leves, hanem
főzelék vagy beton állagú valamit kaptok, így figyelmeztetitek a recept felrakóját, hogy valami nem stimmel, illetve kétkedést ébresztetek abban, aki kezdő, hogy vigyázzon, ne álljon neki, várjon még, hátha javítják.
De csak úgy, azért fontoskodni és okoskodni, sőt, mi több, kinyilatkoztatni a tutit, hogy Ti tűnjetek a legjobb háziasszonynak, nincs értelme. Mármint a többiek számára. Higgyétek el, ez inkább szánalmat ébreszt, főleg egy borsóleves esetében.
Szóval kedves Mindenki, aki receptet tesz fel ide, ne legyen rossz szájízetek, köszönjük, hogy megosztjátok velünk a Ti verziótokat, hajrá!

SzBarbara89
SzBarbara89 Tue, 2015-11-24 19:00

Nagyon jó recept, életem első levesét ez alapján csináltam, isteni lett :)
Annyit változtattam a második elkészítésnél, hogy a levesbe nem tettem lisztet (szerintem felesleges), valamint a csipetkét én is 1 tojásból, kevés vízből és teljes kiörlésű lisztből csinálom. Már a kedvencek között van :) köszönöm!

Cathline
Cathline Sun, 2015-02-22 15:50

Nagyon jó recept! Köszönöm szépen! :)
Ez volt az első borsólevesem és nagyon finom lett, így külön sikerélmény.... Még egyszer köszi, hogy feltetted! :)
(A csipetkét én is sűrűbbre csináltam, de ez a legkevesebb.)

n_Jucuska
n_Jucuska Sat, 2014-08-23 11:33

Tényleg finom lett és gyorsan el is készült. A csipetke/galuska kérdéskört az előttem szólok miatt óvatosan kezeltem így végül 1 tojásból és 1 dl vízből készítettem, de még így is jóval több mint 10 dkg liszt kellett bele. A végeredmény viszont nagyon jó lett.

b-n
b-n Mon, 2014-06-09 14:16

Mikor készíteném, ha nem az egyik legforróbb nyári napon? Kárpótol a ház lábánál elterülő Balaton és az onnét farkaséhesen hazatérő család... (Elfogyott. Hamar.)

apus112
apus112 Fri, 2013-02-15 15:23

Juditkám helyes vagy ,de a csipetke inkább nokedlivel ér fel,egészségedre!!!

Maxina
Maxina Sun, 2012-11-11 17:02

:) Köszönöm a receptet , az imént készítettem el :) Nagyon finom lett :) A csipetke kérdésről meg csak annyit hogy én mindig találomra csinálom :) jó sokat teszek bele a levesbe, mert nagyon szeretjük, és víz is kerül bele... és igen még élünk :)))) Jó hétvégét :))

Zandi
Pinkydoo / Zandi Tue, 2012-08-21 15:42

Kedves bildóka és Wasabirozi!

Hozzátok csak annyit fűzök, hogy: Wasabirozi: Ha te jobb vagy a konyhában, miért nem dolgozol A pokol konyháján Gordon Ramsy főnökkel??? Lehet hogy az első nap kirúgna téged, úgy hogy a 2 lábad a földet nem érné!!! Nem szereti a hazug embereket!!!

Bildóka: Neked meg nem mindegy hogy galuska vagy csipetke, egy a lényeg: Mind a 2 mehet bele!!! Nekem érdekes mód, pont elég lett a levesbe!!! És teszem hozzá, most csináltam először ilyen levest!!!

Dream!!
Fantasztikus a reci, a lányom úgy eszi, mintha kötelező lenne!!!! Grat!!

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2012-07-01 18:17

B. Judit
Elkezdem a levesfőzést aztán lesz ami lesz????
Ön főzte? Ön fotózta? Ön tette fel? Galuska, csipetke vagy csak szívatás? Átvágásnak remek!!!
Róza

Dream4
B. Judit / Dream4 Sun, 2012-07-01 21:18

Átvágás? Én főztem, én fotóztam, én tettem fel. És ezer éve így készítem.

bildóka
bildóka Wed, 2012-06-27 13:36

Ez a csipetke baromi sok, 2 tojás, 2dl víz? A képen nem is csipetkének néz ki, hanem galuskának.

mementomoni
mementomoni Thu, 2017-05-04 21:17

Kedves Nem Érdemi Hozzászólók!
Nem szeretnék gorombának tűnni, de vajon kit érdekel, hogy ez szerintetek csipetke vagy galuska, esetleg cérnametélt vagy tarhonya? Vagy hogy kell-e bele víz, vagy tej, esetleg bor, sör, netán pálinka? Az érdemi hozzászólás, ha MEGFŐZITEK, majd megírjátok, hogy ízlett, ezzel bátorítjátok a többieket, hogy érdemes kipróbálni, vagy MEGFŐZITEK és megírjátok, hogy főzelék, netán beton állagú lett, ezzel felhívjátok a recept feltevőit, hogy valamit elírhatott, javítani kéne, illetve kétkedést ébresztetek a kezdőkben, hogy ne álljanak még neki, várjanak, hátha javítják.
De csak úgy, fontoskodni, okoskodni (főleg csalással, átveréssel gyanúsítani), megmondani a tutit, így tűnve a szuper háziasszonynak, higgyétek el, szánalmas, főleg egy egyszerű borsóleves esetében.
Ti pedig Kedves Recept Feltöltők, ne csüggedjetek, köszönjük, hogy megosztjátok velünk a Ti variációtokat, lehet, hogy a százezredik borsóleves a'la Én után szívesen kipróbálnánk egy másmilyent.

314
zöldborsó 0.5 kg
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 l
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 2 db
víz 2 dl
finomliszt 10 dkg