Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás borsóleves palacsintatekerccsel

Mentás borsóleves palacsintatekerccsel
Mentás borsóleves palacsintatekerccsel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén itt voltak az unokáim, természetesen készült a számukra palacsinta. Maradt még két darab üresen, miután a többi elfogyott lekváros-kakaós-mézes-tejszínhabos, stb. variációban. A kertben kaszálni lehet lassan a mentát, így a maradék palacsintát és a menta egy részét összehoztam.

hozzávalók / 2 adag

leves

palacsinta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A maradék húslevesben (ha nem lett volna, jön a húsleveskocka) megfőzzük a felkockázott krumplit (kb. 15 perc). Botmixerrel összetörjük.
  2. Ebbe a levesalapba beledobunk két, nagy ág, friss mentát és a borsót. Újabb 10-15 percet főzzük, amíg a borsó megpuhul.
  3. A palacsintatésztát az alábbi módon elkészítjük és kisütjük.
  4. A palacsintákat nagyon szorosan feltekerjük, felkarikázzuk, és szépen elrendezzük a levesestányérokban, majd rákanalazzuk a levest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
249 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsóleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

397
zöldborsó 10 dkg
burgonya 1 közepes db
csirke alaplé 5 dl
borsmentalevél 0.5 csokor
finomliszt 62.5 g
tojás 1 db
1 csipet
tej 125 ml
vaj 20 g
napraforgó olaj 3 teáskanál