r
Nosalty Logó

Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1393 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9005 micro
Összesen 1718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    425 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt 175 fokra (3,5-es fokozat)
  2. A tésztához összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor), ízesítjük csipet sóval és oregánóval.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a tésztához a nedves hozzávalókat, (tojás, tej, olaj), majd a szárazanyaghoz öntjük.
  4. Elkeverjük a tésztát, és kiolajozott hőálló tálban egyenletesen elterítjük.
  5. A tésztát betesszük a sütőbe és 10 percig az 1. pontban írt hőfokon sütjük, majd kivesszük a sütőből.
  6. Amíg a tészta sül, megtisztítjuk a zöldségeket, a cukkinit és a fokhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot apróra kockázzuk.
  7. Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal kicsit megpirítjuk a fokhagymát, majd rátesszük a paradicsomot és fedő alatt főzzük.
  8. Amint a paradicsom levet eresztett, beletesszük a cukkinit és tovább főzzük.
  9. Ha a cukkini enyhén megpuhult, kész a ragu, amelyet egyenletesen eloszlatunk a tészta tetején.
  10. Megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe 15-20 percre (1. pontban írt fokon), amíg aranybarna lesz a sajt
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 29x19
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9415
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Ajánló

Illik a feltétbe még a spenót, vörös-, lila-, új- és medvehagyma, bazsalikom, brokkoli, padlizsán, juhtúró, kecskesajt, tejföl, tojás, olajos tonhaltörzs, stb. és ezek számtalan verziója. A tészta ragacsos állagú a sütés előtt, ezért ajánlott nedves kanállal eloszlatni a tálban. Fenti adag egy 29x19-es ovális tálban 1,5 cm-es tésztarétegre elég, ennél vastagabb tészta nem szükséges. Önmagában is fenséges, azonban lehet köretként is tálalni, vagy salátát felszolgálni mellé. Változatossá tehető azzal is, ha a tésztába tetszés szerinti fűszereket keverünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A langalló eredendően kenyérlángos, leginkább a pizzához hasonlító, kenyértésztából, változatos feltétekkel készített étel. Egyes források szerint eredete török, mások szerint szlovák, az azonban biztos,hogy napjaink -gasztronómiai és minden más- fesztiváljainak elengedhetetlen eledele... Az egyszerű langalló sem nem kenyér, sem nem lángos, a recept úgy alakult ki, hogy gyors, könnyen elkészíthető, gyúrás, kelesztés nélküli lepényt szerettünk volna enni. A recept megszületett, azóta az egyik kedvenc egészséges "gyorsétel", szinte bármilyen feltéttel el lehet készíteni az alap tésztára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek