r
Nosalty Logó

Lecsós pot pie

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Lecsós pot pie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 2557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    2926 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 2557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    770 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 190 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tészta

lecsó

Elkészítés

tészta

  1. A finomlisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáreszeljük a hideg vajat és hozzáadjuk a zsírt. Kézzel összemorzsoljuk, akkor jó az állaga, ha nedves homokra emlékeztet.
  2. A lisztes-vajas morzsához adjuk a tojássárgáját, pár kanál jéghideg vizet, valamint az aprított zöldfűszereket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. A kész tésztagombócot folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  4. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk két sütőpapír közt, majd akkora korongokat vágunk belőle, ami kb. 2-4 centivel szélesebb, mint a ramekin formák pereme, amibe az ételt sütni fogjuk. (Én 3db 10-12 centis edényt használtam, de űrtartalomtól függően ez lehet több vagy kevesebb is.)

lecsó

  1. A zsírt megolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát (érdemes közben megsózni-borsozni a hagymát, így könnyebben puhul).
  2. Hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, picit megpároljuk, majd mehet rá a füstölt pirospaprika és a fűszerkömény is.
  3. 5-10 perc alatt összefőzzük a lecsót, majd hozzáöntjük a kevés vízzel elkevert keményítőt és összeforraljuk vele (erre azért van szükség, hogy ne forrjon majd ki a sütőben), végül hozzáforgatjuk a petrezselymet is.
  4. A kész lecsót adagoljuk 10-12cm átmérőjű edénykékbe, kb. 3-4 fog így kijönni ebből az adagból. Az előzőleg kinyújtott tésztát vágjuk méretre, majd fedjük be vele a lecsós edénykét.
  5. A tészták közepébe vágjunk egy nyílást, majd kenjük le őket kevés vízzel elkevert tojással. 185 fokos sütőben süssük őket 20-25 percig.
  6. A kész pot pie-t hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2934
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós pot pie
Rosanics Petra 316 recept

A pot pie egy klasszikus, amerikai piteféle, melynek lényege, hogy a tölteléket képző ragut kisebb, ramekin-szerű formákba töltik, és ezek tetejét fedik be tésztával. Általában húsos töltelékkel készül, sok zöldséggel, mi azonban ezúttal magyarosra hangoltuk és LECSÓVAL készítettük el. Ennek megfelelően a vajas tésztába is került kevés zsír és zöldfűszer is, a végeredmény pedig egészen fantasztikus lett!

Hozzávalók

tészta

lecsó

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili