r
Nosalty Logó

Lecsós pot pie

Rosanics Petra
Lecsós pot pie
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

lecsó

639
Kalória
10.6g
Fehérje
63.6g
Szénhidrát
38.1g
Zsír
203g
Víz
152.9g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 2557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    812.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    2926 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 2557 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    770 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A finomlisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáreszeljük a hideg vajat és hozzáadjuk a zsírt. Kézzel összemorzsoljuk, akkor jó az állaga, ha nedves homokra emlékeztet.
  2. A lisztes-vajas morzsához adjuk a tojássárgáját, pár kanál jéghideg vizet, valamint az aprított zöldfűszereket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. A kész tésztagombócot folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  4. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk két sütőpapír közt, majd akkora korongokat vágunk belőle, ami kb. 2-4 centivel szélesebb, mint a ramekin formák pereme, amibe az ételt sütni fogjuk. (Én 3db 10-12 centis edényt használtam, de űrtartalomtól függően ez lehet több vagy kevesebb is.)

lecsó

  1. A zsírt megolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát (érdemes közben megsózni-borsozni a hagymát, így könnyebben puhul).
  2. Hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, picit megpároljuk, majd mehet rá a füstölt pirospaprika és a fűszerkömény is.
  3. 5-10 perc alatt összefőzzük a lecsót, majd hozzáöntjük a kevés vízzel elkevert keményítőt és összeforraljuk vele (erre azért van szükség, hogy ne forrjon majd ki a sütőben), végül hozzáforgatjuk a petrezselymet is.
  4. A kész lecsót adagoljuk 10-12cm átmérőjű edénykékbe, kb. 3-4 fog így kijönni ebből az adagból. Az előzőleg kinyújtott tésztát vágjuk méretre, majd fedjük be vele a lecsós edénykét.
  5. A tészták közepébe vágjunk egy nyílást, majd kenjük le őket kevés vízzel elkevert tojással. 185 fokos sütőben süssük őket 20-25 percig.
  6. A kész pot pie-t hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A pot pie egy klasszikus, amerikai piteféle, melynek lényege, hogy a tölteléket képző ragut kisebb, ramekin-szerű formákba töltik, és ezek tetejét fedik be tésztával. Általában húsos töltelékkel készül, sok zöldséggel, mi azonban ezúttal magyarosra hangoltuk és LECSÓVAL készítettük el. Ennek megfelelően a vajas tésztába is került kevés zsír és zöldfűszer is, a végeredmény pedig egészen fantasztikus lett!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek