r
Nosalty Logó

Cukkini és paradicsom gratin

Titi75
Cukkini és paradicsom gratin
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

313
Kalória
12.5g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
319.3g
Víz
24.9g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    10746 micro
Összesen 1252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    780 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. A felszeletelt, tisztítottkrumplit főzzük meg forrásban lévő, sós vízben, majd csepegtessük le.
  2. Keverjük össze az összenyomott fokhagymát, az olívaolajat, sót, borsot és a fűszernövények leveleit is (szárított is jó bele). Ebből egy kevés olajjal kenjünk ki egy kisebbtűzálló tálat. Oszlassuk el a tálban a zöldségeket, rétegezve: egy sor krumpli, ráparadicsom, cukkini, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. Keverjük össze a kétféle reszelt sajtot, majd szórjuk meg vele a zöldségeket.
  3. Ismételjük a rétegezést, amíg van alapanyagunk (zöldségek, olaj, sajt), a végén öntsük rá a maradék olajat, és szórjuk a maradék sajtot a tetejére. 40-50 percen keresztül süssük, míg a sajt szépen megbarnul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyósomtól kaptam saját kertben termett cukkinit, paradicsomot, krumplit. Valami könnyű, nyári köretet szerettem volna a sült hús mellé, és ezt találtam az egyik GoodFood-ban.  Nagyon finom, még a cukkinit mindig kikotró fiam és a "csak krumplit" fogyasztó férjem is megdicsérte. 90 napos keményítő napjára is jó, kicsit kevesebb sajttal.:)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...