r
Nosalty Logó

Cukkini és paradicsom gratin

Titi75
Cukkini és paradicsom gratin
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

313
Kalória
12.5g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
319.3g
Víz
24.9g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    10746 micro
Összesen 1252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    780 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. A felszeletelt, tisztítottkrumplit főzzük meg forrásban lévő, sós vízben, majd csepegtessük le.
  2. Keverjük össze az összenyomott fokhagymát, az olívaolajat, sót, borsot és a fűszernövények leveleit is (szárított is jó bele). Ebből egy kevés olajjal kenjünk ki egy kisebbtűzálló tálat. Oszlassuk el a tálban a zöldségeket, rétegezve: egy sor krumpli, ráparadicsom, cukkini, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. Keverjük össze a kétféle reszelt sajtot, majd szórjuk meg vele a zöldségeket.
  3. Ismételjük a rétegezést, amíg van alapanyagunk (zöldségek, olaj, sajt), a végén öntsük rá a maradék olajat, és szórjuk a maradék sajtot a tetejére. 40-50 percen keresztül süssük, míg a sajt szépen megbarnul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyósomtól kaptam saját kertben termett cukkinit, paradicsomot, krumplit. Valami könnyű, nyári köretet szerettem volna a sült hús mellé, és ezt találtam az egyik GoodFood-ban.  Nagyon finom, még a cukkinit mindig kikotró fiam és a "csak krumplit" fogyasztó férjem is megdicsérte. 90 napos keményítő napjára is jó, kicsit kevesebb sajttal.:)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek