r
Nosalty Logó

Csőben sült kolbászos penne

Norci79
Csőben sült kolbászos penne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

656
Kalória
26.3g
Fehérje
53.4g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
145.1g
Víz
62.1g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6714.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    3899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    580.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A penne tésztát sós vízben kifőzzük, majd egy kissé kiolajozott hőálló tálba tesszük, ha lecsöpögött.
  2. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és pici olajon megdinszteljük, a felkarikázott kolbászt is rátesszük és egy kicsit megsütjük a gombával.
  3. A gombát és a kolbászt a tésztára kanalazzuk, de a kolbászból kisült zsírt nem tesszük rá. Összeforgatjuk fakanállal.
  4. Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, enyhén borsozzuk, és a tésztára öntjük, óvatosan összeforgatjuk.
  5. A tetejére sajtot reszelünk és forró sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Maradékok voltak a hűtőben....előző nap tejszínes gomba volt az ebéd és maradt tészta is és gomba is, ami nem került felhasználásra. Ez született belőle. Finom lett, a kékpenészes sajt kissé karakteressé tette. Még jó, hogy eszembe jutott, hogy a sajt elég sós, így én nem is sóztam a tésztavízen kívül semmit...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...