r
Nosalty Logó

Egészben sült fűszerbundás karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Egészben sült fűszerbundás karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 200 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy nagyobb tűzálló tálba fektessünk egy sütőpapírt, és kevés olívaolajjal kenjük meg, majd tegyük félre.
  2. Vágjuk le a karfiolfejről szárának fás részét és a zöld leveleket, mossuk át és töröljük szárazra. Papírtörlőn hagyhatjuk tovább száradni, így jobban rátapad majd a bevonó öntet.
  3. Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel: chili magozva, apróra vágva, kömény, fokhagyma átpasszírozva, curry por só és bors). Ne féljünk a mennyiségektől, csak így kapunk olyan állagú öntetet, amely körben megtapad a zöldség felszínén. Chiliből és fokhagymából is használhatunk fűszerőrleményt.
  4. Fejjel lefelé forgassuk bele a karfiolt a tálba, és kezünk vagy egy ecset segítségével oszlassuk el a fűszeres joghurtot teljes felületén. (Ha marad kencénk, akkor egy jól zárható tároló edényben tegyük hűtőbe, pár napig még felhasználhatjuk. Sült húsok, hal, zöldségek mellé nagyszerű.)
  5. Helyezzük a szósszal bevont karfiolt a sütőpapírral kibélelt hőálló tálba, és tegyük az előmelegített sütőbe úgy 40 percre sülni, míg a külseje aranybarnára nem sül. A öntet ropogós bevonatot képez rajta.
  6. Tálalás előtt hagyjuk hűlni egy negyed órát a karfiolt, így biztonsággal gyönyörű szeletekre vághatjuk. Adjunk mellé friss salátát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17803
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Ajánló

Hétköznapi főételként vagy vegetáriánus családtagjainknak, vendégeinknek tálaljuk nagyadag friss salátával, melyre olívaolajos-citromos öntetet készítünk, de ha sült hús mellé adjuk köretként, úgy is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült karfiol nagyszerű, de egy egész fej sült karfiol, az az igazi! Belül roppanósan puha, kívül ropogós-fűszeres bundájú. Ennél nincs finomabb és egyben szebb látványú zöldségétel! Könnyű elkészíteni, fantasztikus jól néz ki a tálon és isteni finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek