r
Nosalty Logó

Sajtmártásos húsos karfiolbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajtmártásos húsos karfiolbomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húsos karfiolhoz:

Sajtmártáshoz:

Összesen 515 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húsos karfiolhoz:

Sajtmártáshoz:

Összesen 2053 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húsos karfiolhoz:

Sajtmártáshoz:

Összesen 122 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 515 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 2053 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Húsos karfiolhoz:

Sajtmártáshoz:

Elkészítés

Húsos karfiolhoz:

  1. Karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.
  2. Apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.
  5. Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.

Sajtmártáshoz:

  1. Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. Húsos karfiolbombával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1912
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtmártásos húsos karfiolbomba
Salamon Csilla 1184 recept

Diétázok figyelmébe ajánlom!:)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Húsos karfiolhoz:

Sajtmártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek