Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés nugátkrémtorta

Csokoládés nugátkrémtorta
Csokoládés nugátkrémtorta
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra alkottam meg ezt a tortát, saját ötlet alapján. Mivel le kell fagyasztani, ezért már el lehet készíteni előző nap is, és lefagyasztjuk. Másnap a fogyasztás előtt pár órával még bevonjuk a csokimázzal, és díszítjük. Ami már csak kevés időt igényel. Így előre tudunk dolgozni vele. A csokoládés bevonó egy 26 cm torta bevonására is elegendő mennyiségű.

hozzávalók / 6 adag

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt fölmelegítjük, és beleolvasztjuk a tejcsokoládét. Majd jól lehűtjük.
  2. A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, frissentartó fóliába becsomagoljuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, és 180 fokon világos színűre sütjük.
  3. Elkészítjük a kakaós tortalapot. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  4. A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  5. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. A legvégén az olajat is belekeverjük.
  6. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissentartó fóliába belecsomagoljuk. Miután kihűlt, 2 lapra fölvágjuk.
  7. A csokoládés tejszínt a habfixálóval fölhabosítjuk, és a mogyorós nugátkrémet belekeverjük.
  8. A linzertésztát megkenjük málnalekvárral. Ráhelyezzük az egyik kakaós lapot, majd megkenjük kb a krém felével, befedjük a második lappal. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk.
  9. Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  10. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorókrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1061
finomliszt 100 g
vaj 50 g
porcukor 25 g
tej 1 ek
tojás 3 db
porcukor 100 g
vaníliás cukor 0.5 csomag
finomliszt 80 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 2 kávéskanál
1 csipet
napraforgó olaj 30 g
habtejszín 400 ml
tejcsokoládé 100 g
nugátmassza 3 ek
habfixáló 2 csomag
málnalekvár 3 ek
habtejszín 250 ml
csokoládé 200 g
lapzselatin 2 db