Nugátmassza

Nugátmassza

Leírás

A nugát nem más, mint őrölt pörkölt mogyoró, cukor, illetve kakaóvaj keveréke. A hozzáadott anyagok mennyiségétől függ, hogy mennyire lágy masszát kapunk. Általában tömbösítve árulják, sima, tört- vagy egészmogyoróval töltött változatban. Sajnos Magyarországon a nugát nem örvend túl nagy megbecsülésnek, miután a rendszerváltás előtt számos gyenge minőségű alapanyagból készült változata került a boltokba. A nugátmasszát általában különböző bonbonok, pralinék töltelékéhez használják, de ízesíthetünk vele számos egyéb süteményt, desszertet is. A nugátmasszát házilag is elkészíthetjük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Nugátmassza

fehérjetartalom

8 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

35 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

nugátmassza?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.