Nugátmassza

Leírás

A nugát nem más, mint őrölt pörkölt mogyoró, cukor, illetve kakaóvaj keveréke. A hozzáadott anyagok mennyiségétől függ, hogy mennyire lágy masszát kapunk. Általában tömbösítve árulják, sima, tört- vagy egészmogyoróval töltött változatban. Sajnos Magyarországon a nugát nem örvend túl nagy megbecsülésnek, miután a rendszerváltás előtt számos gyenge minőségű alapanyagból készült változata került a boltokba. A nugátmasszát általában különböző bonbonok, pralinék töltelékéhez használják, de ízesíthetünk vele számos egyéb süteményt, desszertet is. A nugátmasszát házilag is elkészíthetjük.

Nugátmassza
553
Kalória
8g
Fehérje
35g
Szénhidrát
49g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Nugátmassza

fehérjetartalom

8 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

35 g

víztartalom

0 g

gramm nugátmassza?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

7 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...