r
Nosalty Logó

Citrom-lime torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Citrom-lime torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém+összeállítás

Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém+összeállítás

Összesen 4893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém+összeállítás

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    374.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 4893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém+összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. 28 cm-es csatos tortaformában 2 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a fehérjét habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját a cukorral géppel fehérre keverjük. Majd óvatosan aláforgatjuk a fehérjét. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amit folyamatosan, óvatosan keverünk alá, mehet bele egy késhegynyi sütőpor is. 160 fokon légkeveréssel világosbarnára sütjük, gyorsan megvan, mert vékony. Ha kész és lehűlt, hosszú éles késsel elválasztjuk a piskótalapot a forma aljáról, és vissza is helyezzük bele.
  2. A citrom és a 2 lime héját egy nagy tálba reszeljük, és ráfacsarjuk a levét (kezeletlen héjú gyümölcsöt használjunk jól megmosva). Feloldjuk a citromlében a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet simára keverjük a mascarponével.
  3. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd vízfürdőben hagyjuk visszahűlni. A tejszínhabot vagy hulalat géppel kemény habbá verjük (ehhez jól le kell előtte hűteni). A közben visszahűlt, sűrűn folyós zselatint simára keverjük a citromos mascarponével, majd az egészet a tejszínhabbal óvatosan összekeverjük (elég nagy tál kell hozzá, hogy minden elférjen benne és keverni is lehessen).
  4. Ha sima krém, akkor kb. 2 cm magasan egy réteget rakunk és simítunk el a kihűlt tésztán, majd körben, szorosan egymás mellett belenyomkodjuk a 2 cm-es darabra vágott babapiskótákat. Nekem 3 kört ad ki 11 db (van aki egészben rakja bele, úgy gyorsabb, csak akkor minden szeletnél máshova esnek a babapiskóta-darabok). Mindenképp nyomjuk bele picit a piskótákat, mert nem folyós a krém, és nem fog a darabok közé befolyni és nem tölti ki a réseket.
  5. Mehet rá a maradék krém, ezt is úgy eldolgozva, hogy a babapiskóták között ne maradjon levegős hézag. Ha mindent jól csináltunk, pont a forma tetejéig fog érni a krém, szóval ezért sem érdemes vastagabb piskótalapot sütni. Ha picit megdermedt, reszeljünk rá étcsokiforgácsot (kerüljük a kakaós tortadarát, használjunk rendes csokit, mert ha átnedvesedik véletlenül a krémtől, akkor a dara ocsmányul szétfolyik). Az egészet tartsuk min. 4 órát hűtőben, hogy a babapiskóták is megpuhuljanak a krémben. Igazi könnyen elkészíthető frissítő süti nyárra. Jó nassolást mindenkinek!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3814
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrom-lime torta
NdeeDeville 22 recept

Nagyon friss ízvilágú nyári torta, mely jól lehűtve nagyon jól tud esni az egész családnak még a legforróbb napokon is. Mi imádjuk és gyorsan megvan.

Hozzávalók

Tészta

Krém+összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek