r
Nosalty Logó

Kakaós krémes ahogy Nikóka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Kakaós krémes ahogy Nikóka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 6520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6184.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1292 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.6 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1320.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 6520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Egy kb. 27×27 cm-es lapot sütünk.

Kakaós laphoz

  1. A piskótalaphoz hasonlóan készítjük el, csak kakaóval.

Krémhez

  1. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral habbá verjük.
  2. Közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingot.
  3. Forrón a fehérjehabhoz keverjük, és még melegen rákenjük a piskótalapra, majd befedjük a kakaós lappal.

Tetejére

  1. Ha kihűlt, a tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival, és a fehér csokit is megolvasztjuk, majd ezzel megspricceljük a tetejét.
  2. Ha megdermedt, felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8058
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 09.

Ajánló

Készíthetjük csak kakaós lapból. Akkor süthetünk egy vastagabb lapot, és elvágjuk félbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós krémes ahogy Nikóka készíti
Nikóka 172 recept

Ez a gyümölcsös krémesemnek egy csokis változata, mert nálunk a csokis a kedvenc!

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?