Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos mandulás kocka

Narancsos mandulás kocka
Narancsos mandulás kocka
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony előtt minden boltban narancs hegyekbe ütközik az ember, és mivel elég ritka, hogy ezt az amúgy isteni gyümölcsöt süteményben használnám fel, úgy döntöttem itt az ideje, hogy kitaláljak valami igazán narancsos süteményt. A mandulával való párosítás és a krém saját ötlet volt, és nem is nyúltam mellé vele! Hogy még különlegesebb legyen, díszítésnek pirítottam még egy kis porcukorba forgatott szeletelt mandulát is, és azzal szórtam meg a kockák tetejét! Mármint azzal ami maradt, mert ezt a pirított finomságot csak úgy magában is ropogtatta a család!! :):)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, míg jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az étolajat, a vizet és a mandulaaromát, majd a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojások felvert habját.
  2. 15-15 perc alatt két lapot sütünk belőle. A süti tetejére szánt lapot szeletelt mandulával megszórjuk, és azzal együtt sütjük.
  3. A krémhez két narancsot két evőkanál cukorral összeturmixolunk.
  4. A pudingot két narancs levével (kb. 1,5 dl), 3 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük.
  5. A turmixolt narancshoz hozzákeverjük a pici vízben feloldott zselatint, majd ezt az egész masszát a pudinghoz keverjük.
  6. Mikor a narancsos pudingos krém kihűlt, hozzákeverjük a zselatinnal felvert tejszínt. A két lap közé töltjük. Tejszínhabbal és porcukros pirított mandulával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 917
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos kocka, pudingos szelet, mandulás süti narancsos krémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Narancshéj_Netti
Narancshéj_Netti / Narancshéj_Netti Thu, 2013-01-17 14:54

Szia! Elkészítettem a sütit. Sajnos, valamiért nem sikerült két lapot sütnöm - pedig eddig a piskótám mindig tökéletes volt Graham-lisztből (nem használok fehér lisztet). Úgyhogy csak egy tésztácskám lett. A krém picit kesernyés a narancstól, sajnos :( Nem rossz a süti, csak valahogy másra számítottam. Azért el fog fogyni (remélem :))

theodelinda
Kingus / theodelinda Fri, 2013-01-18 08:33

Szia! Sajnálom, hogy nem olyanra sikerült, mint számítottál :( !!! Nekem ebből az anyagmennyiségből - a 38x24 cm-es tepsimben - még mindig kisült a két lap. A krém édessége biztos, hogy függ a narancs fajtájától is (mennyire édes alapból), és én cukrozni találomra cukroztam, az itthoniak kóstolgatták közben és bólintottak rá, hogy elég édes :) !!!
Azért remélem elfogyott :) !!

sziszi01
sziszi01 Wed, 2012-12-26 17:31

Szia Kinga!
Köszi a gyors választ! Kipróbálom a sütit!
Sziszi

sziszi01
sziszi01 Wed, 2012-12-26 12:15

Szia!
Nagyon guszta sütemény! Az lenne a kérdésem, hogy a tejszínhabot hogyan vered fel a zselatinnal és milyen zselatint ill. tejszínt használsz? Előre köszi a választ!
Sziszi

theodelinda
Kingus / theodelinda Wed, 2012-12-26 12:30

Szia!
Köszi szépen :)!
Ha sikerül kapnom Hulala tejszínt, akkor azt elég csak jól lehűteni és zselatin nélkül is tudok belőle szép, kemény habot verni. Ha viszont nem, akkor Dr. Oetker Expressz Zselatin Fixet használok. Ezt nem kell feloldani, csak beleszórni a lehűtött tejszínbe és felverni kellő keménységűre. Egy zacskó zselatin 500 ml tejszínhez elég!
Jó sütögetést :):)!!
Kinga

766
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
víz 6 ek
napraforgó olaj 4 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
mandulaaroma 5 ml
mandulapehely 50 g
narancs 4 db
cukor 5 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 4 dl
tej 3 dl
mandulapehely 2 ek
habtejszín 1 dl