r
Nosalty Logó

Mandulás szelet Yve konyhájából

NS
Mandulás szelet Yve konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

597
Kalória
11.9g
Fehérje
64.6g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
56.1g
Víz
198.5g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Összesen 7173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A mandulás/diós habos laphoz

A krémhez

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    409.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    2382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8095.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    696 mg
  • Foszfor
    3474 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    775 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    1998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3214 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 7173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Megsütjük a 6 tojásos piskótát: tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját, vanilin cukrot.
  2. Hozzámerjük a lisztet, aminek közepébe mélyedést alkotunk, és ebben felpezsdítjük a sütőport.
  3. Óvatosan összekavarjuk, és kb. 30 perc alatt, zsírral kikent, liszttel hintett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokon készre sütjük.
  4. A 100 ml vizet felforraljuk a 25 g cukorral, majd kihűlésekor hozzákavarjuk a 1/2 mandulás eszenciát.
  5. Amikor kihült a piskótalap, ezzel a híg sziruppal meglocsoljuk (ne áztassuk el).
  6. Mandulás lap:
  7. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk a cukorral, majd hozzákavarjuk a lisztet és vagdalt mandulát (dióbelet).
  8. Tepsi hátán lassú tűzön (160 fok) halvány rózsaszínre sütjük.
  9. Krém:
  10. A megmaradt 6 tojássárgáját gőzfürdő felett habosra verjük a cukorral. Kemény habot kell kapnunk. Levesszük a gőzfürdőről, és hozzákeverjuk a vanilin cukrot, kihűlésekor pedig a margarint.
  11. A krémet 2 részbe osztjuk. Egyikbe a kakaóport kavarjuk, másikba megmaradt mandulás eszenciát.
  12. Összeillesztés:
  13. Piskótára kenjük a kakaós krémet. Erre illesztjük a diós-habos lapot.
  14. Megkenjük a mandula eszenciás krémmel.
  15. Tetejét tetszésünk szerint díszítjük tortadarákkal, darált mandula/dióbéllel, reszelt csokival, stb.
  16. Másnapig hűvösen tároljuk. Kedves egészségetekre! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6

Csodás családos szilvesztert tartottak több éven keresztül imaházunkban, ahova mindenki hozott egy kis finomságot, akár sós, akár édes-félét. Innen hoztam sok kedves emlék mellett rengeteg új receptet is, köztük ezt a habos-édes-krémes-ropogós finomságot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...