r
Nosalty Logó

Csokoládés epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Csokoládés epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 5037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a tojásokat, a csipet sót.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, rászórjuk a masszára, és a tejjel együtt beleforgatjuk.
  4. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és hideg sütőbe téve megsütjük.
  5. A kihűlt tortalapot félbevágjuk, és az alsó részét megkenjük az eperdzsemmel. Kevés epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
  6. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Belekeverjük az összenyomkodott epret, és az eperdzsemmel megkent tésztára simítjuk a felét. Ráfektetjük a másik lapot, és a maradék habot a tetejére simítjuk.
  7. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. A maradék epret felszeleteljük, és feldíszítjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12934
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztóban szerettem volna helyet csinálni, és találtam pár csomag epret, így egyértelmű volt, hogy epres süti lesz a hétvégi desszert.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek