Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes epertorta

Sajtkrémes epertorta
Sajtkrémes epertorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a hűtőben egy doboz eper és krémsajt. Mivel az eper kezdett tönkremenni, úgy döntöttem, hogy csinálok valami süteményt. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Tortaformát zsírozzuk, lisztezzük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a citromhéjjal és a porcukor egy részével.
  3. A tojásfehérjékbe rakunk egy kiskanál citromlevet, és elkezdjük kemény habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot, akkor jó, ha a tálat megbillentve a tojás már nem folyik, vagy a habverőről nem csöpög.
  4. A kemény habbá keverjük a cukros tojássárgákat, ügyelve, nehogy összetörjük a habot.
  5. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk.
  6. Tortaformába öntjük, és forró sütőben megsütjük 20 perc alatt. Lehetőleg ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeeshet a piskótánk. 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tortánk megsült-e. Hagyjuk kihűlni.
  7. Amikor a torta kihűlt, kiborítjuk a formából, kettévágjuk, és megkenjük az epres túrókrémmel. Ráhelyezzük a tortánk másik felét, majd a megmaradt krémmel megkenjük a tetejét, valamint az oldalát.
  8. A habtejszínt kevés cukorral kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortánkat, és bogyós gyümölccsel körberakjuk.
  9. Az epret megtisztítjuk, és a sajttal, túróval, cukorral, vaníliás cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk. Először csak kevés eperrel csináljuk, nehogy túl híg legyen. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mommy88

Mióta szakács: 2014.12.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémsajtos tejszínes torta, epres krémsajtos túrótorta, túrós krémsajtos epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

389
tojás 6 db
porcukor 6 púpozott ek
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 kk
krémsajt 20 dkg
tehéntúró 10 dkg
eper 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 1 dl
szeder 5 dkg
habtejszín 1 dl