r
Nosalty Logó

Epres-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Epres-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 1325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 13240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 308 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    784.4 g
  • Telített zsírsav
    481 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10781.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2372 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    4334 mg
  • Nátrium
    3172 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1394.1 g
  • Cukor
    930 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3492 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2212 micro
Összesen 13240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
  3. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
  4. Egy kerek sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd kb. 40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)
  5. Majd a második piskótát is ugyanígy elkészítjük, csak azt egy kocka alakú sütőformában sütjük meg.
  6. Elkészítjük a krémeket.
  7. Epres: a tejszínt kemény habbá felverjük, majd az előzőleg összeturmixolt konzerv epret és annak levét is beleöntjük. Jól összekeverjük.
  8. Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot,az aromát és a cukrot, és jól kikeverjük az egészet.
  9. Majd legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és szétdolgozzuk benne.
  10. A kerek alakú piskótát rárakjuk a kocka piskótára, és ha túl nagy rá, akkor a széléből körbevágjuk.
  11. A kerek piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük mindegyik lapot a krémmel, majd a tetejét is.
  12. Megcsináljuk a csokikrémet: A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kakaóport hozzáadjuk, és eldolgozzuk benne.
  13. A csokit a vajjal felolvasztjuk , majd beleöntjük ezt is a tejszínhabba, meg a cukrot is, és ismét kikavarjuk.
  14. Legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és kikeverjük vele.
  15. A kocka alakú piskótát is 3 részre vágjuk, mindegyik részt megkenjük a csokiskrémmel és a tetejét is.
  16. Külön-külön a hűtőbe tesszük kb. 3 órát.
  17. Amikor kivesszük, akkor egybe rakjuk az egészet, majd ráhelyezzük az ostyát, és feldíszítjük ízlés szerint az eperrel és a cukorkákkal, gyertyával és táblával. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5434
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A kislányom, Annácska első születésnapjára készítettem ezt a tortát. Hát nagyon tetszett neki, meg is tapicskolta, meg hát a vendégek is el voltak ájulva, annyira tetszett nekik!

Hozzávalók

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek