r
Nosalty Logó

Epertorta tejszín nélkül

Margó48
Epertorta tejszín nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

515
Kalória
5.3g
Fehérje
70.2g
Szénhidrát
24.6g
Zsír
96.8g
Víz
75g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
46.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    295.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5015.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    842.2 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 6189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük szárazra, hogy az elkészített tortazselé rajta maradjon.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával habosra keverjük, közben a vizet hozzáadagoljuk, és az olajat is apródonként, pár perc keverés után már nem géppel.
  3. Keverőkanállal keverve hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzákeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba). Rácsra téve hűlni hagyjuk.
  5. Az eperpudinghoz hozzákeverjük a gyümölcscukrot, a 2 evőkanál eperszörpöt és a 2.5 dl rizstejet, sűrűre főzzük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és belekenjük a krém kisebbik felét, rárakjuk az eperkarikákat, és erre tesszük a torta másik felét. Rákenjük a krémet úgy, hogy az oldalára is jusson, és díszítjük a tortazselével bevont eperszemekkel.
  8. A piros tortazselét a cukorral és a vízzel forralásig hevítjük (a hátoldalán leírtak alapján). Utána a megszáradt eperszemeket fogvájóra tűzve beleforgatjuk, és rácsra tesszük (gyorsan megköt), ezzel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

A fiam szülinapjára készítettem, és nem kértek tejszínt, aki akart, kiegészítette vele. Nagyon nagy szemű epreket kaptam, a zselével bevonat után levágtam a vastagabb részt, és a torta közepébe a krémre raktam, így nagyon finom lett, a díszítésben nem vagyok profi.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek