Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes pite

Csokis-meggyes pite
Csokis-meggyes pite
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alkoholba áztatott aszalt meggy, valamint a hatalmas mennyiségű csokoládé teszi ellenállhatatlanná ezt az édességet, amiből egy vékony szelet is bőven elég!

hozzávalók / 12 adag

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Aszalt meggy előkészítése

  1. Egy kis lábasba öntjük a brandyt, hozzáadjuk a cukrot, valamint a citromhéjat, és forralni kezdjük. Beletesszük az aszalt meggyet, keverünk rajta párat, majd az egészet pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet és a kakaóport, hozzáadunk egy csipet sót, majd a felkockázott hideg vajat is, és morzsásra gyúrjuk.
  2. A tésztához adjuk a tejet, a tojássárgáját, valamint a porcukrot, és alaposan összegyúrjuk. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és egy fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A fél óra leteltével belisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy 28 cm-es piteformába rakjuk. Villával megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.

Krém

  1. Egy lábasba öntjük a habtejszínt és a vanília aromát, és melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk az étcsokoládét, és tovább melegítjük, amíg fel nem olvad teljesen.
  2. Egy kis tálban villával felverjük a két tojást, majd kiveszünk a csokoládés tejszínből egy merőkanállal, és gyorsan a tojáshoz adjuk, így kiegyenlítve a hőmérséklet-különbséget. Ha teljesen elkevertük, visszaöntjük a krémhez.
  3. Hozzáadunk 1-2 evőkanállal az aszalt meggy "páclevéből", és folyamatos keverés mellett főzzük még egy keveset a krémet.
  4. A megsült tésztára kanalazzuk a meggylekvárt, rápakoljuk a leszűrt aszalt meggyet, végül ráöntjük a csokoládés krémet. 180°C-on sütjük 20 percig, majd egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
  5. Tálaláskor a felkarikázott túródesszerttel, valamint reszelt csokoládéval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 3

szakács

Sole-Mizo

Mióta szakács: 2017.10.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládés pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
finomliszt 220 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
vaj 125 g
1 csipet
tej 4 ek
tojássárgája 1 db
porcukor 3 ek
brandy 1.5 dl
cukor 30 g
citromhéj 1 citromból nyert
aszalt gyümölcsök 200 g
habtejszín 320 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
étcsokoládé 225 g
tojás 2 db
meggylekvár 5 ek
túródesszert 2 db
étcsokoládé 3 dkg