r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes pite

Sole-Mizo
Csokis-meggyes pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

490
Kalória
6.3g
Fehérje
52.7g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
44.6g
Víz
101.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
27.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Összesen 490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Összesen 5858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    314.7 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3774.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1945 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 5858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

Aszalt meggy előkészítése

  1. Egy kis lábasba öntjük a brandyt, hozzáadjuk a cukrot, valamint a citromhéjat, és forralni kezdjük. Beletesszük az aszalt meggyet, keverünk rajta párat, majd az egészet pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet és a kakaóport, hozzáadunk egy csipet sót, majd a felkockázott hideg vajat is, és morzsásra gyúrjuk.
  2. A tésztához adjuk a tejet, a tojássárgáját, valamint a porcukrot, és alaposan összegyúrjuk. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és egy fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A fél óra leteltével belisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy 28 cm-es piteformába rakjuk. Villával megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.

Krém

  1. Egy lábasba öntjük a habtejszínt és a vanília aromát, és melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk az étcsokoládét, és tovább melegítjük, amíg fel nem olvad teljesen.
  2. Egy kis tálban villával felverjük a két tojást, majd kiveszünk a csokoládés tejszínből egy merőkanállal, és gyorsan a tojáshoz adjuk, így kiegyenlítve a hőmérséklet-különbséget. Ha teljesen elkevertük, visszaöntjük a krémhez.
  3. Hozzáadunk 1-2 evőkanállal az aszalt meggy "páclevéből", és folyamatos keverés mellett főzzük még egy keveset a krémet.
  4. A megsült tésztára kanalazzuk a meggylekvárt, rápakoljuk a leszűrt aszalt meggyet, végül ráöntjük a csokoládés krémet. 180°C-on sütjük 20 percig, majd egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
  5. Tálaláskor a felkarikázott túródesszerttel, valamint reszelt csokoládéval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az alkoholba áztatott aszalt meggy, valamint a hatalmas mennyiségű csokoládé teszi ellenállhatatlanná ezt az édességet, amiből egy vékony szelet is bőven elég!

További receptek

Zöldséges pot pie

Ez a zöldséges pite egy tartalmas és igazán ízletes étel, ami nagyszerű kombinációja a krémes tölteléknek és a ropogós, levegős pitetésztának. A pitetésztát érdemes sütés előtt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...