r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sole-Mizo
Csokis-meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Összesen 490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Összesen 5858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    314.7 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3774.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1945 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 5858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 344 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Elkészítés

Aszalt meggy előkészítése

  1. Egy kis lábasba öntjük a brandyt, hozzáadjuk a cukrot, valamint a citromhéjat, és forralni kezdjük. Beletesszük az aszalt meggyet, keverünk rajta párat, majd az egészet pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet és a kakaóport, hozzáadunk egy csipet sót, majd a felkockázott hideg vajat is, és morzsásra gyúrjuk.
  2. A tésztához adjuk a tejet, a tojássárgáját, valamint a porcukrot, és alaposan összegyúrjuk. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és egy fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A fél óra leteltével belisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy 28 cm-es piteformába rakjuk. Villával megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.

Krém

  1. Egy lábasba öntjük a habtejszínt és a vanília aromát, és melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk az étcsokoládét, és tovább melegítjük, amíg fel nem olvad teljesen.
  2. Egy kis tálban villával felverjük a két tojást, majd kiveszünk a csokoládés tejszínből egy merőkanállal, és gyorsan a tojáshoz adjuk, így kiegyenlítve a hőmérséklet-különbséget. Ha teljesen elkevertük, visszaöntjük a krémhez.
  3. Hozzáadunk 1-2 evőkanállal az aszalt meggy "páclevéből", és folyamatos keverés mellett főzzük még egy keveset a krémet.
  4. A megsült tésztára kanalazzuk a meggylekvárt, rápakoljuk a leszűrt aszalt meggyet, végül ráöntjük a csokoládés krémet. 180°C-on sütjük 20 percig, majd egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
  5. Tálaláskor a felkarikázott túródesszerttel, valamint reszelt csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4194
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-meggyes pite
Sole-Mizo 5 recept

Az alkoholba áztatott aszalt meggy, valamint a hatalmas mennyiségű csokoládé teszi ellenállhatatlanná ezt az édességet, amiből egy vékony szelet is bőven elég!

Hozzávalók

Aszalt meggy előkészítése

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek