r
Nosalty Logó

“Mennyei álom” - Diós-csokis-karamellás tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
“Mennyei álom” - Diós-csokis-karamellás tart
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Összesen 6666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    376.7 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 6666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 409 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a csipet sóval. Morzsoljuk össze a keveréket a Vénusz sütőmargarinnal, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Gyorsan gyúrjuk át, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk, majd fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük óvatosan egy Vénusz sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett piteformába vagy sütőformába. Finoman nyomkodjuk bele, majd szurkáljuk meg egy villával a felületét. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.

Karamellréteghez

  1. Magas falú lábosban, közepes lángon olvasszuk fel a 250 g cukrot. Keverjük folyamatosan, hogy ne égjen oda! Ha karamellizálódott, vegyük le a tűzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá Vénusz sütőmargarint, majd a felmelegített 1 dl tejszínt is. Vigyázzunk, nagyon fröcsögni fog! Keverjük, amíg sűrű karamellszószt kapunk.
  2. Szórjuk meg dió felével a kész tészta felületét. Öntsük rá a karamellt, majd tegyük hűtőszekrénybe fél órára, hogy megdermedjen.
  3. Magas falú fazékban olvasszuk össze a feldarabolt csokit a 2,5 dl tejszínnel és a 60 g cukorral. Állandóan keverve forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni kicsit, és öntsük a megszilárdult karamellrétegre.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe. Amint elkezd megkötni a csokiréteg is, hintsük be darabolt dióval a torta tetejét!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10874
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 21.

Ajánló

Próbáld ki most Vénusz sütőmargarinnal!

Receptkategóriák

“Mennyei álom” - Diós-csokis-karamellás tart
Vénusz 71 recept

Dió, karamell, csoki. Megunhatatlan kombináció, ami most egy finom pitetésztával keveredik össze. Ha egyszer elkészítjük, biztosan kérni fogja a család máskor is. Ezt a finomságot a Vénusz közösségi játékára készítettük, csatlakozz Te is!

Hozzávalók

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek