r
Nosalty Logó

Csőben sült kelbimbó zöldségágyon

Gréti
Csőben sült kelbimbó zöldségágyon
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csőben sült kelbimbóhoz

466
Kalória
16g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
161.6g
Víz
61.1g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csőben sült kelbimbóhoz

Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csőben sült kelbimbóhoz

Összesen 1400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csőben sült kelbimbóhoz

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    7777 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5136 micro
Összesen 1400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

A csőben sült kelbimbóhoz

  1. A tisztított felezett kelbimbót, sárgarépát, a kockázott burgonyát, és a vastagon karikázott póréhagymát egy tálban sóval, borssal és olívaolajjal összeforgatjuk, majd egy sütőtálcára tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt picit megpirítjuk őket.
  2. Közben egy kisebb szószos edényben folyamatos keverés mellett vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjünk tejjel, majd ha már sűrűsödik, adagonként hozzászórjuk a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval.
  3. Egy vajjal kikent hőálló tálba elrendezzük a zöldségeket: alulra mehet a burgonyarépa-póré keverék. Ennek a tetejére pedig szépen rendezzük el vágott felével lefelé a kelbimbókat.
  4. Öntsük nyakon sajtos besamellel, szórjuk rá a maradék reszelt sajtot, és mehet a sütőbe 180 fokon úgy 10-15 percre, vagy ameddig a teteje szép aranybarna nem lesz.
  5. Hagyjuk kicsit hűlni tálalás előtt. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez ám az igazi csőben sült zöldség! A répa-burgonya-póré hármas szuper alapot képez az ízletes kelbimbónak. Ha kipróbáljátok, tuti, hogy legközelebb is így csináljátok.

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...