Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán "sajtos" brokkoli

Vegán "sajtos" brokkoli
Vegán "sajtos" brokkoli
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajtszósz kiváltására tökéletes alternatíva ez a zöldségkrém, ami most brokkolin sült meg. Egytálételként, köretként egyaránt finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben roppanósra pároljuk a brokkolit. Közben megfőzzük a feldarabolt burgonyát, édesburgonyát, sárgarépát.
  2. A brokkolit sütőedénybe tesszük. A többi zöldséget turmixgépben pépesítjük a sörélesztővel, füstölt paprikával, citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal. Ne öntsük ki a főzőlét, mert azzal hígíthatjuk szósz állagúra a "sajtunkat". Érdemes két vagy három adagban turmixolni.
  3. A kész szószt a brokkolira öntjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 10-12 percig pirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 489
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ceglédi Manka

Mióta szakács: 2019.04.21.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült brokkoli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
brokkoli 1 közepes fej
burgonya 2 közepes db
édesburgonya 1 db
sárgarépa 1 közepes db
élesztőpehely 4 ek
füstölt pirospaprika 1 ek
olívaolaj 1 dl
1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint