r
Nosalty Logó

Csirkezúza, -máj zelleres paradicsomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkezúza, -máj zelleres paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1201 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4293 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    3253 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    36005 micro
  • Lut-zea
    2995 micro
Összesen 1125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11173.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    781 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    4705 mg
  • Nátrium
    2252 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18266 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    92 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4805 micro
  • Kolin:
    1346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17171 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    13014 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    144020 micro
  • Lut-zea
    11981 micro
Összesen 4496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3903 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz

  1. A csirkezúzát apróra vágjukés húspuhítóval megszórjuk, összekeverjük, 30 percig állni hagyjuk.
  2. A májat mossuk, csepegtetjük, felezzük.
  3. A hagymákat apróra vágjuk, felszeleteljük.
  4. A csirkezúzát 20 perc után lemossuk, a májjal tálba tesszük, borssal, csirkefűszerkeverékkel, a petrezselyemzölddel, zellerzölddel, hagymákkal, oregánóval és bazsalikommal jól elkeverjük.
  5. Beletesszük a sütőzacskóba, majd ráöntjük a paradicsomsűrítményt, és jól átmozgatjuk, jusson mindenhová, keveredjen el.
  6. Zárjuk le a zacskót, és az egészet egy tepsibe tesszük, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval.
  7. Előmelegített sütő középső rácsán sütjük. Ha kész, a gázt kikapcsoljuk, a sütőben hagyjuk még.
  8. Sós, olajos, forrásban lévő vízben a tésztát 7-8 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a zúzás szósszal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9444
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Tálalhatjuk reszelt sajttal, jó sokkal, és finom borral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkezúza, -máj zelleres paradicsomszószban
Éva-Anyóca 350 recept

Megtaláltam az utolsó csirkezúzát, és úgy gondoltam, ha már ennyiféle újhagyma található, és mind szeretjük, szerencsére, akkor sok hagymás, paradicsomszószt készítek, kicsit olaszos fűszerrel és tésztával. Sikerült, nagyon finomak lettek együtt a hagymák, és a zeller is érződött a szósz ízében. Finom ebéd volt.:-)

Hozzávalók

A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...