Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkezúza, -máj zelleres paradicsomszószban

Csirkezúza, -máj zelleres paradicsomszószban
Csirkezúza, -máj zelleres paradicsomszószban
88 perc / előkészület: 25 perc főzés: 8 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megtaláltam az utolsó csirkezúzát, és úgy gondoltam, ha már ennyiféle újhagyma található, és mind szeretjük, szerencsére, akkor sok hagymás, paradicsomszószt készítek, kicsit olaszos fűszerrel és tésztával.
Sikerült, nagyon finomak lettek együtt a hagymák, és a zeller is érződött a szósz ízében.
Finom ebéd volt.:-)

hozzávalók / 4 adag

A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Tálalhatjuk reszelt sajttal, jó sokkal, és finom borral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkezúzát apróra vágjuk és húspuhítóval megszórjuk, összekeverjük, 30 percig állni hagyjuk.
  2. A májat mossuk, csepegtetjük, felezzük.
  3. A hagymákat apróra vágjuk, felszeleteljük.
  4. A csirkezúzát 20 perc után lemossuk, a májjal tálba tesszük, borssal, csirkefűszerkeverékkel, a petrezselyemzölddel, zellerzölddel, hagymákkal, oregánóval és bazsalikommal jól elkeverjük.
  5. Beletesszük a sütőzacskóba, majd ráöntjük a paradicsomsűrítményt, és jól átmozgatjuk, jusson mindenhová, keveredjen el.
  6. Zárjuk le a zacskót, és az egészet egy tepsibe tesszük, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval.
  7. Előmelegített sütő középső rácsán sütjük. Ha kész, a gázt kikapcsoljuk, a sütőben hagyjuk még.
  8. Sós, olajos, forrásban lévő vízben a tésztát 7-8 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a zúzás szósszal.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sokhagymás-zellerzöldes paradicsomszósz spagettivel, csirkemáj és -zúza hagymás-zelleres paradicsomszószban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1125
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 8 gerezd
újhagyma 8 közepes db
póréhagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes fej
csirkemáj 50 dkg
csirkezúza 50 dkg
sűrített paradicsom 500 g
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bors 1 kk
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 10 db
oregánó 3 tk
bazsalikom 2 tk
spagetti tészta 50 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
trappista sajt 20 dkg