Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés rizsfelfújt korianderes zöldborsóval

Csirkés rizsfelfújt korianderes zöldborsóval
Csirkés rizsfelfújt korianderes zöldborsóval
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel tökéletes újrahasznosításra is. Ha marad egy kis sült húsunk, főtt rizsünk, már bele is vághatunk. Nagyon egyszerű és mutatós ételt készíthetünk rövid idő alatt. Használhatunk hozzá csirke, vagy pulykahúst, akár kolbászt, vagy bacont is tehetünk bele. És persze a zöldségek is szabadon választhatók. Ízvilágában tegyük különlegessé, bátran használjuk friss zöldfűszereket hozzá. Persze ne csak maradékból készítsük el!

hozzávalók / 4 adag

A rizsfelfujthoz

A zöldborsókrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Enyhén sós vízben, egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.
  2. A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk.
  3. Serpenyőben vaj, és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit, és együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.
  4. Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
  5. Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet.
  7. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított megvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük és hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készreforraljuk.
  8. Miután megsült a felfújt a zöldborsókrémmel tálaljuk
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 183
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés rizsfelfújt medvehagymás-korianderes zöldborsókrémmel, csirkehúsos rizsfelfújt, rizses-csirkés felfújt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Fri, 2012-05-11 22:52

Ez egy gyors, könnyű és nagyon finom étel, gyakori vendég lesz nálunk :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-05-12 07:53

Nagyon örülök, hogy tetszik! :)

670
csirkecomb 2 db
rizs 15 dkg
tojás 2 db
sonka 15 dkg
gomba 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 2.5 dl
kakukkfű 3 szál
petrezselyem 1 ek
vaj 3 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 30 dkg
medvehagyma 0.5 csokor
koriander 1 ek
vaj 2 dkg
főzőtejszín 1 dl
víz 1 dl