Nosalty Logó

Párizsi pörkölt burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Párizsi pörkölt burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 636 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2539 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 636 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    4604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1717 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 2539 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A párizsit 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd kockázzuk.
  2. A vörös-és fokhagymát apró kockára vágjuk.
  3. A hagymákat ledinszteljük, hozzáadjuk a megmosott zöldpaprikát, paradicsomot. Egy pohár vizet öntünk rá, 7-8 percig főzzük. A hagymának legyen ideje puhulni.
  4. Beletesszük a felkockázott párizsit, törtpaprikával meghintjük. Ízlés szerint fűszerezzük, a sóval vigyázzunk! Lassú tűzön zsírjára szotyogtatjuk.
  5. A burgonyát tisztítás után enyhén sós vízben feltesszük főni. Ételízesítőt is szórunk rá.
  6. Ha megpuhult, szűrőkanállal egy keverőtálba szedjük. Beleöntjük a párizsi pörköltet és a tejfölt. Jól átkeverjük és egy tűzálló tálba öntjük.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben átsütjük. Ha szeretjük, extra tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18044
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Fejessalátával, uborkasalátával vagy bármilyen savanyúsággal kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Ez a recept legalább húsz évvel ezelőttről villant be nekem. Akkoriban nagyon sokat készítettem, ha kevés időm volt az ebéd, vagy egy gyors vacsora elkészítéséhez. A másik érv, ami mellete szólt, hogy akkor is és ma is, egy viszonylag olcsón elkészíthető egytálétel volt. Szerintem más az íze, mint amikor a paprikás krumpliba belefőzzük a párizsi felvágottat. Kipróbálásra ajánlom!

Hozzászólások

Csiki Piroska

Szia Ancikám! Nagyon guszta és a tálalás is nagyon szép, mint mindig. Puszi:Piroska

Olaszné Anci

Szia Piroskám ! Köszönöm szépen ! Még finom is, készítsd el. Puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! A kis kép alapján azonnal tudtam, hogy a csodás finomságodat fogom élvezettel nézni nagyban és olvasni róla.:-o Nagyon guszta, nagyon szép, és a leírtak alapján finom is.:-O Remélem, el fogom tudni készíteni nem sokára. Köszönöm.:-o Jászberényi Nyárnak, és a Csángónak vége, tegnap volt a zárónap, záróeste, óriási t?zijátékkal lett vége,- folytatás, majd jöv?re.:-O Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Szia Évikém ! Próbáld ki nyugodtan, mert olcsó és finom. A Csángó fesztiválon, ahogy ismerlek, jöv?re is ott leszel, az idén meg egész évben a sok pozitív élmény miatt, lesz mib?l töltekezni . Puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Köszönet a receptért, laktató finom és nem túl drága, szombati menü lesz.:-o Igen , a Csángó és az egész Jászberényi Nyár, itt a városban egy nagyon jó program, valóban, tényleg ott leszünk,- remélem, a fiunk és lányunk már jöv?re a saját baráti körükkel is mennek, netán baráttal, barátn?vel.:-o Szép estét és szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám ! A receptet nagyon szívesen, várom a visszajelzést !Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen elkészíthessék! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk